En Sıcak Konular

Almanya imam ithal etmeyecek

16 Mart 2008 16:49 tsi
Almanya imam ithal etmeyecek Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, Alman okullarında İslam dersi verilmesi düşünceleriyle ilgili olarak, bu dersin yurt dışından getirilecek imamlar tarafından verilmeyeceğini söyledi.

Schaeuble, Südwestrundfunk (SWR) radyosuna yaptığı açıklamada, İslam dersinin Almanya'da eğitim gören öğretmenler tarafından verilmesi gerektiğini belirterek, ''Herhangi bir yerden imam ithal etmeyeceğiz'' dedi.

Öğretmenlerin eğitimi ve öğretilecek konuların hazırlanmasının zaman alacağını ifade eden Schaeuble, ''okullarda İslam dersi verilmesine 5, 10 ya da 20 yıl içinde mi başlanacağı?'' sorusuna, ''Daha çok 5 yıl olacağına inanıyorum'' şeklinde yanıt verdi.

Almanya'da yaşayan Müslümanlar arasında bu ders konusunda da çok farklı görüşlerin olduğunu kaydeden Schaeuble, ''Tabii ki, Alman toplumunda da büyük çekinceler var'' diye konuştu.

Öte yandan, Süddeutsche Zeitung'a açıklama yapan Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Erwin Huber, camilerin büyüklükleri ve iç mekan şekilleri açısından ''bir güç gösterisi sergilememeleri'' gerektiğini söyledi.

Huber, insanların namaz için bir araya gelmelerini genelde memnuniyetle karşıladığını, ancak dini mekanların çevreye yapısal uyumunun şart olduğunu kaydetti.

Bavyera Eyaleti Başbakanı Günther Beckstein da, camilerin, bulundukları çevreye uygun olmaları gerektiğini belirterek, Ingolstadt ve Fürth kentlerindeki camileri ''güzel örnekler'' olarak gösterdi.

Beckstein, ''Barışçı Müslümanların ülkemizde de camilerde namaz kılmalarını istiyoruz. Camileri sadece arka avlularda bulunmamalı'' dedi.

Gazetenin haberinde, Schaeuble başkanlığında 13 Martta Berlin'de düzenlenen 3. İslam Konferansında, Müslümanların Alman toplumuna daha iyi bir şekilde uyumunun sağlanması için arka avlularda mescitler kurulması yerine yeni camilerin kurulmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

star



Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,661 µs