En Sıcak Konular

Mehmet Gül'ün son yolculuğu

16 Mart 2008 15:33 tsi
Ülkücü hareketin sembol isimlerinden MHP eski Milletvekili Mehmet Gül, İstanbul’da toprağa verildi. İşte cenazeden notlar...

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 13 Mart'ta vefat eden eski MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül'ün cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Gül için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Mehmet Gül'ün Türk bayrağına sarılı tabutu cami avlusunda bulunan musalla taşına konuldu.

Cenaze namazı beklenirken Gül'ün tabutu başında Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Gül'ün eşi Cemile Ümran Gül, çocukları Şeref ve Oğuz taziyeleri kabul etti.

BOZKURT İŞARETİYLE UĞURLANDI

Gül'ün cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından omuzlara alınarak ''Bozkurt işareti'' yapan ve tekbir getiren bir grup tarafından cenaze aracına konuldu.

Mehmet Gül'ün cenazesi, daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

DEVLETİN ZİRVESİ CENAZEDE

Gül'ün cenazesine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tahtan, Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkan Vekili Yaşar Okuyan, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, eski MHP milletvekili Ahmet Çakar, mimar Ahmet Vefik Alp, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile çok sayıda siyasetçi katıldı.

GÜL HAKKINDAKİ GÖRÜŞLER

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, basın mensuplarının soruları üzerine, Mehmet Gül ile parlamentoda birlikte çalıştıkları ifade ederek, ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Mehmet Gül'ün bir süre önce karaciğer nakli ameliyatı geçirdiğini anımsatan Arınç, ''Ailesine, MHP ve ülkücü camiaya başsağlığı diliyorum. İyi bir arkadaşımızdı. Mücadelesini biliyoruz. Allah cennetine koysun'' diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da, Mehmet Gül'ün ölümü dolayısıyla ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Mehmet Gül'ün ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ''Acımız büyük'' dedi.

Mimar Ahmet Vefik Alp de, Gül'ün ölümünün ülkücü camia için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Eski MHP milletvekili Ahmet Çakar da, Gül'ün devleti ve milleti adına hayatını ortaya koyduğunu ve gençlerin onu örnek alması gerektiğini dile getirdi.


internethaber



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,981 µs