En Sıcak Konular

Bağış: O listede olmak onurdur

16 Mart 2008 15:22 tsi
Ak Parti'ye kapatma davası iddianamesinde hakkında siyasi yasak talep edilen Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, "O listede olmak, Erdoğan ile ve o listede olan diğer arkadaşlarımda aynı listede olmak benim için bir onur vesilesidir" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin Ak Parti hakkındaki kapatma davası iddianamesinde hakkında siyasi yasak talep edilen Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Antalya'da katıldıkları Ortadoğu'da Çatışmanın Maliyeti konulu uluslararası toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Ak Parti hakkındaki kapatma davası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu Ak Partiye oy vermiş 16 milyon 500 bin kişiye Türkiye'nin yüzde 47'sine, Türkiye'deki her iki seçmenden birine yapılmış kasıtlı bir tavırdır. Ülkemizde buna benzer geçmişte çok şey yaşandı. Ama artık Türkiye AB ile müzakerelere başlamış, İslam konferansı örgütü genel sekreterliğine bir Türk'ün seçilmesini sağlamış, gerek doğu ile ve gerekse batı ile iyi ilişkiler içerisinde olan bir ülkedir. Türkiye öyle okyanusta garip tek başına bir ada değildir. Türkiye Avrupa'nın giriş kapısıdır. Türkiye Asya'nın giriş kapısıdır. Türkiye Ortadoğu'nun giriş kapısıdır. Kafkasların giriş kapısıdır. Bu ülkede ne olup bittiği bütün dünyayı yakından ilgilendirmektedir ve bütün dünyada burada ki gelişmeleri yakından takip etmektedir. Biz ülkemizin sorunları bundan önce nasıl çözüyorsak bundan sonrada çözmeye devam edeceğiz. Bizim bir sloganımız var durmak yok yola devam. Ülkenin sorunlarını çözmek için yola devam edeceğiz" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Kapatma davası iddianamesinde hakkında siyasi yasak talep edilmesi ile ilgili sorulan bir soruya ise, "O listede olmak, sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ve o listede olan diğer arkadaşlarımda aynı listede olmak benim için bir onur vesilesidir. Bundan yana hiç gocunmam. Ben ülkemin huzuru için, ve refahını artırmak için demokrasimizin daha olgunlaşması için birlikte omuz omuza siyaset ürettiğim Türkiye'nin sorunlarını çözme konusunda birlikte ter döktüğüm arkadaşlarımla olmaktan onur duyarım" şeklinde cevap verdi.

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın ise kapatma davası ve siyasi yasak talebi hakkında sorulan soru üzerine şunları söyledi; "Bir konuyu değerlendirmek için yeteri kadar bilgi sahibi olunması gerekir. Eğer bu konu insanı ilgilendiriyorsa o zaman daha fazla daha güvenilir bir bilgi sahibi olmak gerekir. İkincisi bu bilgilerin süzgeçten geçirilmesi gerekir. Ciddi bir sorumluluk duygusu içerisinde ifade edilmesi gerekir. Ben metni göreceğim. Çok ciddi bir biçimde bu dediğim açılardan eleştireceğim. Bakacağım. Okuyacağım. Eğer gerçekten o iddialar bilimsel olarak değerlendirilmiş ise, rasyonel olarak değerlendirilmişse, bir gazete küpürüne dayandırılmıyorsa, bir genellemeyle değerlendiriliyorsa elbette kendim dahil her şeyi ciddi anlamda sorgularım. Ama bunlar genel ifadeler böyle deniliyor, veya genel yorumlar, diyelim ki ben demişsem mesela varsın çocuklar üniversiteye böyle gitsinler eğer bu benim laikliğe karşı olmam anlamına geliyorsa kendimi sonuna kadar savunurum. Çünkü 60'ın üzerindeyim. Bugüne kadar laik devlet ile ilgili bütün değerlendirmelerim samimi olarak olumlu olmuştur. Ve hep hayatım boyunca laik devlet sistemini savundum. Çünkü ben devletin dine dayanmasının zaten dini açıdan çok sakıncalı olduğuna inanırım. Eğer din devleti kuracaksanız bu bir zümrenin o dinle ilgili yorumu olabilir. Kitaptan doğrudan siyasete geçemezsiniz. Bunu kendinize göre yorumlayacaksınız. Ve devleti onun üzerine kurmaya çalışacaksınız. Sizin yorumunuzla şu anda Türkiye'de bir grup çıkar böyle bir yorum yaparsa en azından 10 tane grup evvela mütedeyyin İslamı bilen grup, bu grup ile hemfikir olmadığı açık açık söyler. Eğer iddialar ciddiyse benim ona karşı tavrım ciddi olur. Genellemelere dayanıyorsa açıkçası ben yoluma devam ederim. En ufak bir kırılma, en ufak bin incinme içindede olmam. Eğer bununla ben şu veya bu şekilde laikliğe karşı çıkmışsam dünyana kimseyi inandıramazlar. Zaten o dünyada benim yazdıklarım çizdiklerim ortada. 30 senedir ben sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da tüm dünyada düşüncelerimi söyleyen biriyim.herkes benim düşüncelerimi bilir" şeklinde konuştu. 

haber7



Bu haber 375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,576 µs