En Sıcak Konular

"Bu hakimlerle bir yere gidilemez"

16 Mart 2008 13:53 tsi
Gazeteci yazar Hasan Celal Güzel, AK Parti hakkında Anayasa Mahkemesi'ne yapılan kapatma başvurusu ile ilgili 'Bu davanın izahı yok' değerlendirmesini yaptı. Güzel, sivil toplum örgütleriyle birlikte demokrasi için dik duruşun şart olduğunu söyledi.

 Antalya'nın Kumluca ilçesinde Eğitim-Bir-Sen ve belediyenin ortaklaşa düzenlediği 'Demokrasi-devlet yönetimi ve yeni anayasadan beklentilerimiz' adlı konferansa katılan Milli Eğitim eski bakanlarından ve gazeteci yazar Hasan Celal Güzel, AK Parti hakkındaki kapatma girişimini değerlendirdi.

Demokrasilerin sekteye uğradığı zamanlarda insanların aklına gelmesinin kendisi açısından reytinginde artış gibi görülse de bunu üzücü olarak karşıladığını ifade eden Güzel, "2008 yılında hala bu tür demokrasi dışı olayların yaşanması bizi derinden yaralıyor. Bunu tek kelimeyle 'haysiyetsizlik' olarak değerlendiriyorum." dedi.

İRTİCA 100 YILDIR AŞAĞI İNDİRME ARACI OLARAK KULLANILIYOR
İrtica kelimesinin 100 yıldır korku salmak ve 'aşağı indirme' aracı olarak kullanıldığını ifade eden Güzel, şöyle devam etti: "AK Parti'nin kapatılma nedeni olarak açıklanan iddianame tutarsızdır ve Cumhuriyet başsavcısı siyasi etki altına alınarak hazırlamıştır. İddianameyi eğer Anayasa Mahkemesi haklı görür ve kapatma davası açar ve yasaklar başlarsa bundan kazançlı çıkacaklar sadece bu ülkede kaos yaratmak isteyenler olur."

BU HAKİMLERLE BİR YERE VARILAMAZ
Bunun tek çıkış yolunun bir an önce yeni anayasayı hazır hale getirerek, hayata geçirmek olduğunu anlatan Güzel, "Geç bile kalınmış olsa bu şekilde çözüm yolu kendiliğinden gelecektir. Yoksa bu anayasa ve hâkimlerle bu ülkede hiçbir şeyin çözüme ulaşamaz." dedi.

Güzel'e Kaymakam Abdullah Aslaner tarafından Kumluca'nın figürlerinin yansıtıldığı şilt takdim edildi. Ayrıca törene katılan Antalya Eğitim Bir-Sen Başkanı Süleyman Gökçen'e Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından plaket verildi.

8sutun



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,078 µs