En Sıcak Konular

YÖK'ten özel toplantı

16 Mart 2008 10:12 tsi
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, vakıf üniversitelerinin rektörleriyle bir araya geldi. Toplantıya YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Özgenç ile bazı YÖK üyeleri de katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, göreve başladıktan sonraki ilk İstanbul ziyaretinde vakıf üniversitelerinin rektörleriyle görüşüp sorunlarını dinledi.

Sabancı Üniversitesi'nde dün düzenlenen ve İstanbul'daki 20 vakıf üniversitesinin rektörlerinin katıldığı toplantıda YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İzzet Özgenç ve YÖK üyeleri Prof. Dr. İsa Eşme, Prof. Dr. Ayhan Alkış, Prof. Dr. Yekta Saraç, Prof. Dr. Durmuş Günay, Prof. Dr. Berrak Aytaç da hazır bulundu. Özcan'ın Ankara'dan karayoluyla geldiği ve yaklaşık 4.5 saat süren toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Yemek arasında gazetecilerle görüşen ve onlarla üniversitenin bahçesinde kısa süre sohbet eden Özcan, gündeme ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.

Toplantıda vakıf üniversitelerinin sorunlarını masaya yatırdıklarını, haftaya da mütevelli heyeti başkanlarıyla görüşeceğini anlatan Özcan, daha sonra da İstanbul'daki devlet üniversitelerinin rektörleriyle bir araya geleceğini söyledi.

Finansman, kontenjan, istihdam

Bundan sonra bir ayağının İstanbul'da olacağını belirten Özcan, “Sık sık rektörlerle görüşeceğiz. Yoksa üniversitelerin problemlerini öğrenemeyiz. Sorunlarına da bu şekilde çözüm aramaya çalışacağız” dedi.

Toplantının ardından Başkan adına açıklama yapan Vekil Prof. Özgenç, vakıf üniversitelerin sorunlarının başında finansman, kontenjan ve istihdamın geldiğini kaydederek, “Türkiye'de vakıf üniversiteleri var ama bunların hukuki temelini ve kanuni düzenlemelerini oluşturan çok ciddi sorunlar var. O sorunları çözmeye yönelik kanuni düzenleme gerekiyor. Bu düşünceleri haftaya yapılacak olan YÖK Genel Kurulu'na taşıyıp burada bir çözüm oluşturacağız” dedi.

'Tamamen akademik konular'

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan toplantıda tamamen akademik konuların konuşulduğunu belirterek, “Yeni bölüm açtığımız zaman karşılaştığımız problemler, YÖK'le ilişkilerimizin düzenlenmesi, daha özgürlükçü bir atmosferin ortaya çıkarılması toplantının gündemini oluşturdu.

Yeni programlar açmak isteğimizde, kontenjan konusunda ciddi sınırlamalarla karşılaşıyorduk. Hatta zaman zaman tehdit ediliyorduk. Bu konuda YÖK'ün yardımcı olması gerekiyor. YÖK'ün yeni yaklaşımında çok daha pozitif ve işbirliğine yönelik bir mesaj aldık” dedi.

aktifhaber



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,557 µs