En Sıcak Konular

Mehmet Gül'ün cenazesi yurda gönderildi

15 Mart 2008 20:07 tsi
Bir hafta önce iş ziyareti için Ukrayna'ya gelen ve önceki gün başkent Kiev'de hayatını kaybeden eski MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül'ün cenazesi yurda gönderildi. Gül'ün cenazesi, resmi cenaze işlemlerin tamamlanması ve kılınan cenaze namazının

Gül'e son yolculuğunda Ukrayna'daki işadamı arkadaşları ve Türkiye'den gelen bacanağı Halil İbrahim Mandal eşlik ediyor. Gül'ün cenazesinin yurt dışına çıkarılması için gereken resmi evrak işlerini tamamlayan yakınları daha sonra Gül'ün dini vecibelerimize uygun şekilde cenaze namazını da kılarak son vazifelerini yerine getirdi.

Bugün TSİ saat 11.30'da Barkova Mezarlığı Morgu'ndan alınan Gül'ün naaşı daha sonra cenaze işlemleri yapan şirketin aracı ile Borispil Havalimanı kargo bölümüne getirildi. Zor ve duygusal anlar yaşayan yakınları, görüntü alınmasına karşı çıktı. Burada gümrük ve evrak işlerinin tamamlanmasının ardından cenaze, THY'nin TK1460 sefer sayılı tarifeli uçağıyla ülkemize gönderildi.

TOMRUK İŞİ İÇİN GELMİŞTİ

8 Mart Cumartesi günü tarifeli uçak seferiyle Kiev'e gelen Gül'ün Ukrayna ziyareti hakkında medyada çıkan "fabrika almak için gitti", "Kırım Tatarları ile görüşecekti" gibi haberler Gül ile Ukrayna'da birlikte olan işadamlarınca yalanlandı. Gül'ün yakın arkadaşları tomruk işi yapmak ve iş bağlantıları kurmak için geldiğini ve bu yönde temaslarda bulunduklarını açıkladı.

Mehmet Gül Ukrayna'ya iner inmez Kiev'in 550 km. batısında Romanya sınırındaki Çernivtsi şehrine gitmişti. Buradaki çalışmalarını tamamlayan Gül ardından 700 kilometre doğudaki Çerkasy şehrine geçmişti. Üzerini yeterince kalın giyinmediğine dikkat çeken arkadaşları soğuk havaya karşı kendisini uyarmıştı.

Yakınlarının anlattığına göre yoğun gezi programında sonra 12 Mart Çarşamba günü saat Kiev'e dönen Gül, akşam 22.00 sıralarında rahatsızlanmış ve ilk anda soğuk aldığını bir şeyinin olmadığını söylemiş. Ateşinin 39 derece çıkması üzerine arkadaşları Özel Boris Hastanesinden acil servisi arayarak tam donanımlı bir ambulans istemiş.

Gül'ün yakınlarının daha önce bir organ nakli yapıldığı ve kullandığı ilaçları bilgisi doğrultusunda hareket eden sağlık görevlileri serum vermiş ve Gül'ün ateşini düşürmüştü. Ateşle birlikte nabız ve tansiyonun düştüğü gözlemenlince acilen hastaneye kaldırıldı.

Hastanede filmi çekilen Gül'ün ciğerlerinde ödem veya pıhtılaşma olduğu görüldü kan tahlilleri yapıldı. Tahlillerin olumsuz çıkması üzerine saat gece 1 sularında ambulansla daha teşekküllü 18 Numaralı Devlet hastanesine cerrahiye bölümüne nakledildi.

Nakledildiği hastanede müdahaleler devam ederken Memorial Hastanesi, iyileşme belirtileri görüldüğü takdirde Türkiye gönderilmesini istemiş ve İstanbul Yeşilköy Havalimanında tam donanımlı bir ambulans uçak hazır bekletilmiş. Gül'ün yatırıldığı hastanenin risk alınmaması istemesi ve Gül'ün durumunun hızlı bir şekilde ağırlaşması krizlerin artması üzerine Türkiye'ye gönderilmedi ve ailesine haber verildi.

KARACİĞER FONKSİYONUNU YİTİRDİ

Yaklaşık dört buçuk ay önce nakledilen karaciğerin fonksiyonunu yitirip partiküller halinde kana karışması ve akciğeri tıkaması üzerine kalp krizi geçiren Gül, ilk iki krizi atlatamadan üçüncü krize yenik düşerek hayata gözlerini kapadı.

Mehmet Gül'e 2007 yılında Hepatit-B'den siroza dönüşen hastalığı sonucu karaciğer nakli yapılmıştı. Yozgat'ta, 1950 yılında doğan Mehmet Gül, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Gül, 21. Dönem milletvekili olarak TBMM'ye girmişti. Mehmet Gül, evli ve 3 çocuk babasıydı.
 
shaber



Bu haber 939 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,400 µs