En Sıcak Konular

Demokrat Yahudi konuştu, sıra Kissinger'da!

15 Mart 2008 19:27 tsi
Demokrat Yahudi konuştu, sıra Kissinger'da! ABD Demokratları'nın efsanevi Dışışleri Bakanı Madeline Albrigt kapatılma davası ile ilgili olarak oldukça ilginç konuştu. Böylece AKP, demokrat yahudilerin desteğini aldı. Ama sırada bir başka ve daha efsane isim var. Bakalım o ne diyecek?

Brüksel Forumu'nda AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davayla ilgili basına konuşan Albright, çok şaşırdığını belirterek, şunları söyledi:

“AK Parti daha yeni seçim kazandı. Halktan tüm dünyada yankı uyandıran bir yetki aldı. Çok özgür bir seçim kampanyası oldu. Sonuçları Türkiye'deki demokrasinin işaretlerini verdi. Partiler birbirine yakın oy almadı. Halk çok açık şekilde, çok güçlü şekilde seçerek kararını verdi. Her şeyden önce bu seçim demokratik sürecin nasıl işlemesi gerektiğine belirgin bir örnek oluşturdu.”

Türkiye'de laikliğin zayıflatıldığı yönündeki iddialara katılmadığını anlatan Albright, tüm bu konu ve endişelerin geçen yılki seçim kampanyalarında gündeme geldiğini, “halkın demokrasi ve İslam'ı uyuştuğunu düşündüğünü” dile getirdi.

Albright, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da siyaset yasağı istendiğinin hatırlatılması üzerine, “her ikisini de yakından tanıdığını” belirterek, “Gül ve Erdoğan hem ulusal, hem uluslararası konularda çok çalışıyorlar. AK Parti reformlarda kararlı davrandı. Hukukun üstünlüğüne saygı gösterdi. Türkiye'nin içişlerine karışmak istemem ama halkın iradesini nasıl alaşağı edebilirler? Halkın mesajı çok açık” diye konuştu.

Marc Crossman

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Marc Grossman ise “Geçen yıl seçim yapıldı. Demokratik toplumlarda seçim sonuçları önemlidir. Bu dava benim için kesinlikle sürpriz oldu” dedi.

Türkiye'nin reformları sürdürerek AB yolunda ilerlemesi gerektiğini belirten Grossman, “Kıbrıs sorununun çözümü için ilgili tüm tarafların çabalarını ikiye, üçe katlamalarını” istedi.

Çözüm için Annan planının “çok önemli bir temel oluşturduğunu” vurgulayan Grossman, “Fakat bu bir tarafta halkın çoğunluğu tarafından reddedildi. Hiçbir değişiklik yapmadan olmaz” diye konuştu.

Brüksel Forumu'nda katılan AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu ise TBMM'nin AB reformlarına devam edeceği bir sırada AK Parti aleyhine açılan kapatma davasının “Türkiye'nin reform enerjisini sıkıntıya sokacağı” uyarısında bulunarak, “Bırakın parti kapatılmasını, bunun sözünü etmek bile yurt dışında Türkiye'nin itibarını çok olumsuz etkiliyor. Adeta kendi ayağımıza silah sıkıyoruz” dedi.

Kınıklıoğlu, “İçerdeki kargaşaya takılmazsanız Türkiye yurt dışından çok daha güçlü görünüyor. Ama bu tür davalar insanların midesini bulandırıyor” şeklinde konuştu.

Suat Kınıklıoğlu, Brüksel Forumu'nda konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye, Kürtler ve Orta Doğu” konulu konferansta ortaya çıkan genel anlayışın, “Türkiye'nin terörle mücadelede çok önemli kazanımlar sağladığı ve bundan sonra sivil ve siyasi açılımlara ağırlık verilmesi” şeklinde özetlenebileceğini ifade etti.

 

milliyet



Bu haber 934 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,278 µs