En Sıcak Konular

Cephanelik havaya uçtu: 155 yaralı

15 Mart 2008 18:09 tsi
Cephanelik havaya uçtu: 155 yaralı Arnavutluk'un başkenti Tiran'in yakınlarında bulunan bir silah deposunda patlama meydana geldi. Patlamanın en az 155 kişinin yaralandığını bildirildi.

Tiran ile Durus kenti arasında bulunan Vora ilçesine bağlı Gerdac köyündeki silah deposunda patlama meydana geldi. Patlamanın gürültüsü Tiran ve Durus çevrelerinde duyuldu. Patlama yüzünden Tiran havalimanın camları kırıldı. Başka patlamalar olabilir endişe ile kimse bölgeye yaklaştırılmıyor. Deponun bulunduğu köydeki insanlar da tahliye ediliyor. Köyde 3 bine yakın kişi yaşıyor.

Başbakan Sali Berişa basın toplantısı düzenleyerek durumun ciddi olduğunu söyledi. Polis sözcüsü Klodian Branko, ölü olmadığı ancak 120 kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi. Sağlık Bakanı Nard Ndoka, en az 155 kişinin yaralandığını bildirdi. Bu arada, Arnavut basını, en az 10 kişinin öldüğünü iddia etti. Yaralılar Tiran, Durus ve Kruya'daki hastanelere kaldırıldı. Hastaneleri ziyaret eden Başbakan Berişa, ölü sayısının çok yüksek olabileceğini söyledi.

Arnavutluk'ta infilak eden silah deposunda en az 150 kişi içeride bulunduğu düşünülüyor. Patlama öncesine bir silah taşımak için depodan çıkan bir işçi, içeride en az 150 kişinin çalıştığı ve bunlardan en az 50'si ölmüş olabileceğini söyledi. Depodan bir patlama esnasında kaçmak için bulunan tünellerin en fazla 80 - 90 kişi sığınabileceğini vurgulayan işçi, imha etmeye çalışılan silahların çok eski olduğunu vurguladı.

SİLAH DEPOLARI ARNAVUTLUK'UN DERDİ

Silah deposundaki patlamanın, eski silahları imha etmeye çalışırken meydana geldiği bildirildi. Arnavutluk'un pekçok bölgesinde bu tür silah depoları var. Tiran, eski silahların imhası için Amerikalı bir şirketler anlaşmıştı. Tiran, NATO üyeliğine davet almak için eski silahları imha etmeye ve askeri gücünü modernize etmeye çalışıyordu.
 
zaman



Bu haber 319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,142 µs