En Sıcak Konular

KDP'den DTP'ye tavsiye: Tavrını netleştir

15 Mart 2008 17:49 tsi
KDP'den DTP'ye tavsiye: Tavrını netleştir Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizai, "DTP şiddet karşısındaki durumunu netleştirmeli" dedi.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin etkin partisi olan KDP'nin Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizai, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin, geçtiğimiz günlerde Ankara'ya yaptığı iki günlük çalışma ziyaretinin, iki komşu ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine yardımcı olacağına inandıkları söyledi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdür Yardımcısı İlyas Kılıçaslan'a, özel açıklamalarda bulunan Dizai, iki komşu ülke arasındaki en üst düzey temasın doğal olduğunu, gecikmiş bu ziyaretin daha önce gerçekleşmesi halinde bunun daha faydalı olacağını düşündüğünü belirtti.

Dizai, "Yine de bu ziyaret, sosyal, siyasi, ekonomik ve güvenlik açısından daha iyi ilişkiler kurulmasına faydalı olacaktır. Irak'ın bütününü temsil eden Cumhurbaşkanı Talabani'nin görüşleri elbette Bölgesel Yönetim'in de görüşlerini yansıtır" dedi.

Önümüzdeki günlerde Bölgesel Yönetim'in üst düzey yetkililerinin, Türk yetkililerle görüşmesinin planlanıp planlanmadığı yönündeki soruyu cevaplayan KDP Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizai, bazı seviyelerdeki görüşmelerin zaten devam ettiğini, ama üst düzey görüşme için belirlenen bir tarih olmadığını söyledi.

Dizai, Irak Merkezi hükümeti içindeki, başta Cumhurbaşkanı Talabani olmak üzere Kürt asıllı yetkililerle zaten görüşmeler yapıldığını ve bunun doğal olduğunu belirtti.

PKK ve Kürt sorununun sadece askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini Türk yetkililerin de ifade ettiğini, bu noktada DTP'nin seçimle gelmiş bir parti olarak çözüme katkıda bulunmak için şiddet karşısındaki duruşunu netleştirmesi gerektiğini ifade eden Safin Dizai, "DTP provakatif olmaktansa pragmatik ve realist olmalıdır. PKK'nın şiddet yöntemini kınamalıdır. Ama diğer partiler de DTP'yi sadece PKK'nın uzantısı olarak değerlendirmemelidir" şeklinde konuştu.

 



Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,707 µs