En Sıcak Konular

İstiklal Caddesi'ne Mesir Macunu Yağdı

15 Mart 2008 17:20 tsi
Manisa'nın geleneksel 'Mesir Macunu Şenlikleri' bu yıldan itibaren Beyoğlu'nda da başladı. Galatasaray Meydanı'ndaki kazanlarda temsili olarak mesir macunu karılarak, pişirildi. Mehter takımının gösterileri ile birlikte faytonlardan halka mesir macu

Beyoğlu Belediyesi ile Manisa Belediyesi, Markiz Pastanesi'nde "Kardeş Şehir" protokolü imzaladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar'ın protokolü imzalama töreni sırasında AK Parti milletvekili Bülent Arınç da salonda yer aldı.

Beyoğlu Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Manisa'da gelenekselleşen mesir macunu şenliklerinin ilçemizde, kültür -sanat-turizm üçlemesinin merkezinde özellikle de İstiklal Caddesi'nde yapılması ayrı bir güzel. Mesir macunu sağlık ve şifa özelliklerinin yanında gelenekselleşen törenlerle kültürümüzün önemli sembollerinden biri oldu. Bu nedenle biz de İstiklal Caddesi'nde Manisa Belediyesi'nin desteğiyle bu şenliği yapmaktan mutluyuz" dedi.

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar ise "Her sene binlerce kişinin katıldığı 'Mesir Macunu Şenlikleri'nin başlangıcını Beyoğlu'ndan verdikleri için mutluyuz. Manisa'da yıllardır süren şenliklere gelemeyen vatandaşlarımıza bu geleneksel şöleni getirdik. Geleneklerimizi yaşatma ve herkesin katılımını sağlama görevimizi sürdüreceğiz. Bu nedenle Beyoğlu Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti Manisa milletvekili Bülent Arınç da geleneksel mesir macununa sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Arınç, gazetecilerden de bu konuda destek isteyerek, "Bana söz veriyor musunuz? Mesir macununa sahip çıkın. Yoksa kalkar giderim" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin "Söz veriyoruz" cevapları karşısında Arınç, "Geleneksel mesir macunumuza herkes sahip çıkmalı. Bu sadece 40 çeşit baharat değil. Bir gelenek ve şölen" dedi.

Markiz Pastanesi'ndeki toplantının ardından mehter takımı başta olmak üzere kortej yürüyüşü yapıldı. Temsili olarak Fatih Sultan Mehmet at üzerinde İstiklal Caddesi'nde vatandaşı selamladı. Şenlikle İstiklal Caddesi panayır alanına döndü. Manisa'da yapılan "Mesir Macunu Şenlikleri" ilk kez farklı bir yerde, İstiklal Caddesi'nde düzenlenen törenle başladı.

Galatasaray Meydanı'nda temsili olarak kaynayan kazanlarda mesir macunu karıldı. Beyoğlu Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar ve Bülent Arınç, şifa kaynağı mesir macunlarını vatandaşlara dağıttı. Renkli ve neşeli görüntülerin ortaya çıktığı Mesir Macunu Şenlikleri'nde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar ve milletvekili Bülent Arınç'ın önderliğinde oluşturulan korteje vatandaşlar da katıldı.

Kortej, Mehter Takımı'nın marşları ve şarkılarıyla yürürken, geleneksel kıyafetler giyen görevliler de faytonlarla halka mesir macunu dağıttı. Mesir Macunu etkinliklerinin İstanbul ayağı daha sonra Muammer Karaca Tiyatrosu yapılan Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu tiyatro oyunu gala kokteyli ve "Fehimpaşa Konağı" oyun gösterimi ile sona erdi.



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,172 µs