ödüllendirilmiş! | " /> ödüllendirilmiş! | "/>

En Sıcak Konular

Dağlıca'nın komutanı ödüllendirilmiş!

15 Mart 2008 17:03 tsi
Dağlıca'nın komutanı ödüllendirilmiş! Dağlıca'da 13 askerin şehit olduğu, 8'inin de rehin alındığı PKK baskınından 15 gün sonra birliğin komutanı Yarbay Onur Dirik'e plaket verildiği ortaya çıktı.

Dağlıca'da 21 Ekim 2007'de 13 erin şehit olduğu, sekiz erin de kaçırıldığı PKK baskınında görev ihmaliyle suçlanan ve hakkında soruşturma açılması için Genelkurmay'a suç duyurusu yapılan Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik'e baskının ardından başarı plaketi verildiği ortaya çıktı.

Görevini yaptı plaketi

Kaçırılan askerlerin serbest bırakılıp Türkiye'ye geldiği 4 Kasım 2007'de, Dağlıca taburunun bağlı olduğu 2. Ordu'nun komutanı Orgeneral Hasan Iğsız bizzat tabura giderek Dirik'e başarı plaketini sundu. Iğsız plaket töreninde 'Bu tabur görevini yapmıştır. Herkes müsterih olsun, siz rahat olun' dedi.

 
Birçok ihmal vardı

Dağlıca'da PKK'nın düzenlediği saldırı kamuoyunda geniş yankı bulmuş ve çeşitli spekülasyonlara yol açmıştı. Dirik'in baskının olduğu gün yakın bir köyde düğünde olduğu, askerlerin el bombasız nöbete gönderildiği, PKK'lıların baskından iki gün önce bölgede görüldüğü rapor edilip kobra helikopter istenmesine rağmen bunun uygun görülmediği, baskının olduğu tepedeki asker sayısının 120 kişiden 35'e düşürüldüğü, silahların tutukluluk yaptığı gibi birçok ihmal askerlerin ifadelerinde yer almıştı.

 
Erlere vatan hainliği

Yine hatırlanacağı gibi baskın sonrası kaçırılan sekiz er, 4 Kasım 2007'de Türkiye'ye getirildikten sonra 'vatan hainliğiyle' suçlanmış, erlerden Ramazan Yüce'nin arkadaşlarını teslim olmaya zorladığı, baskını ihbar etmediği iddia edilmiş ve erler cezaevine konmuştu. Ancak 1 Şubat 2008'de görülen ve iki gün süren ilk davanın ardından, tüm erler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ramazan Yüce'nin de PKK'nın 'Suya gidiyoruz' şifresiyle baskın yapacağını üstlerine bildirdiği ortaya çıktı.

Dağlıca baskınıyla ilgili henüz cevaplanamayan birçok soru olmasına rağmen, kaçırılan sekiz erin Türkiye'ye getirildiği 4 Kasım günü taburun bağlı olduğu 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, beraberindeki heyetle tabura geldi. Burada kendisini Tabur Komutanı Onur Dirik karşıladı. Ardından da Dirik'e taburun baskın anında görevini yapmasından dolayı başarı plaketi verdi. Dirik, Dirik, törenin ardından Iğsız'a baskın anıyla ilgili bilgiler aktardı.

TARAF



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,539 µs