İşte iddianamade yer alan ana başlıklar! İşte iddianamade yer alan ana başlıklar!

En Sıcak Konular

İşte iddianamade yer alan ana başlıklar! 15 Mart 2008 15:58 tsi
İşte iddianamade yer alan ana başlıklar! Başsavcı Yalçınkaya'nın AKP'yi kapatmak için Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu dosyanın satır başlarına ulaşılmaya başlandı. İşte dosyada yer alan gerekçelerin ana hatları...

Gündeme bomba gibi düşen AK Parti'yi kapatma davasının perde arkası aralanıyor. Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya'nın Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu dava dosyasındaki kapatma gerekçeleri hukukçular tarafından çok tartışılacak. 

CNN TÜRK'te yer alan habere göre, Başsavcı Yalçınkaya’nın AK Parti'ye kapatma davası iddianamesinde, Erdoğan’ın sarf ettiği sözler yer alırken, Parti içi soruşturmaların göstermelik olduğu belirtilirken, AK Parti’nin Fazilet (FP) ve Refah (RP) partileriyle bağını kopartmadığı ileri sürülüyor.

AKP REFARANSINI DİNDEN ALIYOR

Başsavcı Yalçınkaya’nın sunduğu 162 sayfalık iddianamede şu tespitler yer alıyor:

* AKP referansını dinden alan model öngörüyor

* Devlet kadroları siyasal İslamcı yapıya büründü

* Anayasa'nın laiklik ilkeleri ortadan kaldırılmaya çalışıldı

162 sayfalık iddianamede, aralarında, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın da bulunduğu 11 belediye başkanı hakkında da siyaset yasağı isteniyor…

AK Parti'deki disiplin soruşturmalarının göstermelik olduğunun belirtildiği iddianamede, "Soruşturmalar partiyi sorumluluktan kurtarmaz. AK Parti'nin yenilikçiyiz söylemi gerçek değil, RP ve FP ile bağını koparmadı" deniliyor.

YÖK BAŞKANI ÖZCAN’DA GEREKÇE

Başsavcı Yalçınkaya’nın hazırladığı iddianamede, YÖK Başkanı Özcan’ın da adı geçiyor. Özcan’ın belirlenmiş bir düşünce etrafından çalıştığının ifade edildiği iddianamede "Davalı parti, laiklik karşıtı eylem ve söylemleriyle yasalara ve Anayasa'ya aykırı olarak tüzük ve programının ötesine geçmiştir" ifadesine de yer veriliyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın iddianamesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları da yer aldı:
"Bırakalım kitabını, Kuran'ı öğrensin. Bu durumdan niye rahatsız olalım. Bırakalım rahat rahat öğrensin. Tommiks-Teksas okumaya hiçkimse mani olmuyor ama kendi kitabını öğrenmesine niye mani oluyoruz."

 



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,025 µs