En Sıcak Konular

'Rotamızın karanlığa çevrilmesine izin yok'

15 Mart 2008 13:41 tsi
'Rotamızın karanlığa çevrilmesine izin yok' Başbakan Erdoğan, AKP'nin kapatılmasına ilişkin davanın açılmasının ardından ilk olarak Siirt'te vatandaşların karşısına çıktı. Oldukça sert mesajlar veren Başbakan, hukukun millet iradesi ile karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Başbakan Siirt'te konuştu. Kalabalık ve coşkulu bir salonda vatandaşlara hitap eden Erdoğan, duygusal bir konuşma yatı. Erdoğan'ın konuşması sık sık 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloanları ile kesildi.

Başbakan konuşmasında şunları söyledi: 

Türkiyenin yüz akı, milletimizin umudu olan siz değerli akpartililerle, özel bir yeri olan bu güzel şehirde buluşmanın mutluluğu içindeyim. 

Ben kadınlarımızı Türkiye'nin değişiminin en önemli dinamiklerinden biri olarak görüyorum. 

Çünkü sizler en zor günlerde, en sıkıntılı günlerde, siz annelerimizin sabrınız, dirayetinizle bu ülkeyi ayakta tutan en önemli güç kaynağı olduğunuzu biliyorum.

Türkiye yine dünyanın zirvelerine yükselirken yine en büyük dayanağımız sizlersiniz…

Sizler bu ülkenin çocuklarını, ak umutlarla büyütüyorsunuz. 

Hayatın her alanında bu ülkeye çok önemli katkılarda bulunuyorsunuz. Özellikle de, yerel yönetimlerimizin halkımızla yakınlaşmasında, oplumsal hayata, sevginin, şefkatin, güzellikleri hakim olmasında sizlerin katkısı çok yüksek.

Hem teşekkür ediyorum, hem de önümüzdeki yerel seçimlerde sizlerden çok daha fazlasını bekliyorum. 

Siyasete katacağınız daha çok zenginlik katacağınızı biliyorum size güveniyorum.

Bugün bu kardeşinizin başbakanlıkta 5inci yılı.. 

Siirt önemli bir yer biliyorsunuz. 

Yine çok önemli bir süreç dün akşam başladı. 

Siz demokrasi mücadelesi veren bir partiyiz. Kol kırmakla, el kırmakla işi yok. Demokrasi mücadelesi verenler en büyük gücü sandıkta alırlar. 

Bu ülkede, kimse 16 milyon 500 bin seçmenin demokratik, sosyal laikliğe güvenerek oy verdiği ak partisini laikliğe karşıtlığın odağı haline getiremez. 

Dünkü olay, ak partiye yönelik atılmış bir olay değildir. Milli iradeye atılmış bir olaydır. 

Bizim ülkemizde herkes eğer başarıya gidecekse demokrasi içinde gidecek. 

2002 yılında milletimize verdiğimiz söz neyse hamdolsun bugün bunları yerine getirmiş bulunuyoruz. 

Yaşadığımız ağır kriz şartlarından adım adım uzaklaşarak sağlam bir ekonomik yapıya kavuşmuştur. 

Her gün uçuruma yaklaştığımız günler geride kaldı. 

Ak parti kurma kararını millet verdi, siz verdiniz. 

Bu milletin vicdanından aklından doğdu. Ak parti de milletimizi kucakladı. Hiçbir şehrimizi diğerinden ayırmadık. Hiçbir zümrenin partisi olmadık. Türkiye yi bir bütün olarak sevdik. İnşallah son nefesimize kadar öyle seveceğiz. 

Sevgili hemşerilerim biz bu yola çıkarken ne dedik:  aşık Veysel gibi, uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece dedik.

Uzun ince bir yoldayız, gideceğiz, gündüz gece yürüyeceğiz. Bu yoldan bizi kimsenin bizi almaya kimsenin gücü yetmeyecektir. 

Unutmayın, Siirt gözümüzün ışığıysa, Sivas da gözümüzün ışığıdır, 

Halkıyla bütünleşen tek parti biziz…

Bu birliği bu kardeşliği, Allahın izniyle birilerine asla yem etmeyeceğiz. 

Bizim ilkelerimizde etnik milliyetçilik yok. Bizim ilkelerimizde bölgesel 

Dinsel milliyetçilik yok. Biz bu vatanın 70 milyon evladını Türkiye vatandışının her bir ferdini, bireyini kardeşimiz canımız sayar, onların hizmetkarı olarak bu görevi yürütürüz. 

Bizim ülkemizde, Marmara farklı, batı farklı, Akdeniz farklı, içim lügatımızda böyle bir şey yok.

Kuzeye ne gidiyorsa , güneye de o gidecek. 

8,5 katrilyon güneydoğu ve doğuya harcadık. 79 senede böyle bir rakam yok. Her şey değişmeye başladı. Daha da değişecek. İşte şimdi yeni bir adım attık. 

8,5 katrilyon içinde 46 bin konutu saymıyorum. Bunların büyük bölümünü teslim ettik. Neden yapıyoruz, kentlerimiz değişsin, güzelleşsin istiyoruz. Şimdi güneydoğu Anadolu projesini başlattık. Kaldığı yerden devam ediyoruz. Bu proje, 12-15 katrilyon arasında bir harcamayı buraya yöneltecek. 5 yıl içinde bu projeyi bitirmek. 

Herkes bugüne kadar laf üretti biz iş ürettik. Bizim inancımızda, verilen sözlerin ertelenmesi yok. Sevgili kardeşlerim, erkeğin kadına üstünlüğü yoktur. Kadını horgören, ayrımcılık cahiliye devridir. 

Yeniden toparlanacağız, evlatlarımıza yeniden sahip çıkacağız. Onların gönüllerini kazanarak bu ülkeye kazandırcağız. Tükiyenin üzerindeki sır perdesi kalkmıştır. Barışa, kardeşliğe sahip çıkmıştır. 

Türkiye düne göre bugün daha iyi durumdadır. Bu kazanımlardan geriye dönüş olmayacaktır. Türkiyenin demokratik kazanımlarına uyum sağlayamanlar, biz demokratik yürüyüşümüze aynı heyecanla yürüyecektir. 

Ak parti, kurulduğu günden bu yana en üst düzeyde sorumlulukla hareket etmiştir. Bu sorumluluğu taşımak sadece ak partinin görevi de değildir. Türkiyenin demokratik saygınlığına gölge düşürenler, göze kapalı tehlikeye atanlar bunun vebalini de taşıyacaktır. 

Bu millet ne badireler atlattı. Ekonomik krizlerin altından kalkarak bugünlere geldi. Millet iradesine karşın yargı çıkarılamaz. Böyle garabetle karşı karşıya bırakanlar bunun utancını yaşacaklardır. ///////////

Aziz milletim müsterih olsun. Biz türkiyenin atatürkün koyduğu müessir medeniyet seviyesine ulaşmak için gece gündüz çalışalım, 

Herkes bu millete vereceği zararın vebalini iyi bilmelidir. Türkiye demokrasi yürüyüşünü, hak ve özgürlüklerini artırma yürüyüşünü aksatmadan devam edecektir. 

Türkiye olarak, uydu yoluyla tüm dünyadan izlenebilecek, ağırlıklı iran ve yakın bölgelerde izlenecek trt yayına başladı. Türkçe, Arapça ve farsca 24 saat aralıksız yayın yapacak. 

2009 başlarında yayına gecek olan bu kanal, geniş bir coğrafyadan takip edilebilecek. 

Türkiye bir daha o karanlık günlere dönmeyecek. Biz Ankara masa başına mahkum olmuş bir iktidar değiliz. Adım adım, metrekare metrekare olarak dolaşıyoruz. Bunun la da kalmıyoruz, dünyayı dolaşıyoruz. Biz gidiyoruz, dünya liderleri de türkiyeye geliyor. 

Siz kapalı kapılar ardında, siyasi hesaplar yapmıyoruz. Gözümüz kulağımız milletderi. Sizin önerilerinizi taleplerini dikkate alarak siyaset yapıyoruz. Bu millet de bizi canı yürekten seviyor. Bu sevgi karşılıksız bir se vgi değildir. Bizim farkımız da bu olsa gerek…bu yola çıkarken, beraber yürüdük bu yollarda, ……

Ak partinin dışında, kadın kongrelerini, gençlik kongrelerini düzenli yapan başka bir parti yok. Milletimiz böyle istedi. Ak partiden başka bunu planlayan başka bir parti yok, bunu sadece biz yaptık. 

Güven ve itikrarın bozulmasına izin vermeyeceğiz. 

Demokrasi bu ülkenin olmazsa olmazıdır, bunu böyle bilin. Bu milletin teveccühüyle siyasette yer bulanların, vesayet siyaseti bitmiştir. Bu ülkenin anneleri siyasete el koymuştur. 

Türkiye hakketiği zirvelere ulaşmadıkça bize durmak yok, yola devam. 3 şeyi unutmayacağız, 

Umudumuzu, Birbirimize olan bağlılığımızı, İstikrarımızı..

Bizim bu medeniyet yolculuğumuzda, umudumuzu kırmaya, bağlılığımızı ayırmaya istikrarımızı bozmaya çalışıyorlar. Asla başaramayacaklar. Bu ülkenin ahengini bozamayacaklar. Bu ülkeyi karanlıklardan alıp, aydınlıklara taşıma hedefine,  istikrarına gölge düşüremeyecekler. Rotasının yeniden karanlıklara çevrilmesine asla izin vermeyeceğiz. 

Bugün partimisin 5. yılı. Bugün anlamlı bir yıl. Dün akşam bir dava açıldı.

AK Parti'ye 16 milyon seçmen oy verdi. Kimse AK Parti'ye laiklik karşıtı eylemlerin odağı diyemez. Kimse bu hareketi laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline getiremez.

AK Parti'yi kurma karanını millet verdi. Siz verdiniz. AK Parti mu milletin vicdanından, aklından doğdu. AK Parti milletimizi, millet AK Parti'yi kucakladı.

Kimseyi ötekinden ayırmadık. Türkiye'yi bir bütün olarak sevdik. İnşallah son nefeslerime kadar da öyle seveceğiz.

Sevgili hemşehrilerim biz bu yola çıkarken ne dedik? Tıpkı Aşık Veysel gibi 'uçzun ince bir yoldayız. Gidiyoruz gündüz gece' dedik.

Evet biz uzun ine bir yoldayız. Kar da olsa, kış da olsa gündüz gece bu yolda yürüyeceğiz.

Bizi bu yolda devirmeye kimsenin gücü yetmez. Güneş balçıkla sıvanmaz.

Büyük bir ayıpla karşı karşıyayız. Millete karşı sorumlu olma noktasında tek görevli kurum AK Parti değildir. Milleti yargı ile karşı karşıya getirenler, hayatları boyunca bunun utancını yaşayacaktır.

Büyük bir sorumsuzluk. Herkes bu millete vereceği zararın vesalini iyi hesap etmelidir. Türkiye Demokrasi ve özgürlük yürüyüşünü aksatmadan sürdürecek.

 Kimse bu ülkenin rotasını yeniden karanlığa çeviremeyecek.



Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,927 µs