Fener Chelsea'yi eler mi? | " /> Fener Chelsea'yi eler mi? | "/>

En Sıcak Konular

Fener Chelsea'yi eler mi?

15 Mart 2008 11:54 tsi
Fener Chelsea'yi eler mi? Türkiye’nin günlerdir merakla beklediği kura çekildi ve Fenerbahçe’nin rakibi Chelsea çıktı. Sarı-lacivertliler, İngiliz ekibini eleyebilir mi?Spor yazarları kurayı yorumladı, Fenerbahçe’nin yarı final şansını ve kurayı değerlendirdi...

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İngiliz temsilcisi Chelsea ile eşleşti. Jose Mourinho’nun 2004’te takımın başına getirilmesiyle atağa geçen Chelsea, İngiltere Premier Ligi’nde 50 yıl sonra şampiyon oldu ancak Avrupa arenasında istediği başarılara ulaşamadı. Barcelona ile futbol tarihine geçecek maçlar oynayan ‘Mavi’ler, Devler Ligi’nde en fazla yarı final görebildi. Mourinho’nun yerine getirilen Avram Grant’la yoluna devam eden Abramovich’in ekibi, bu yıl B Grubu’nu lider tamamlayarak Olympiakos’la eşleşti ve Londra’da Yunanistan temsilcisini 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Kadrosunda Fenerbahçe’nin eski golcüsü Anelka da bulunan Chelsea’nin yıldızları arasında Lampard, Drogba, Shevchenko, Ballack, Essien, Joe Cole, Terry gibi isimler var. NTVMSNBC, Milliyet Gazetesi spor yazarı Mehmet Demirkol, 4-4-2 editörü Banu K. Yelkovan, Radikal Gazetesi spor yazarı Bener Onar ve Hürriyet Gazetesi spor yazarı Alp Ulagay’la Fenerbahçe-Chelsea randevusunu konuştu.

MEHMET DEMİRKOL: F.BAHÇE TEMPOYU AYARLAYABİLİR
“Schalke, Roma ve Manchester United’ı daha uygun buluyordum. Chelsea’de de belli avantajlar var. Teknik direktör, başkan ve futbolcu uyumsuzlukları, kulüp içerisindeki kavgalar, onların tam kapasite göstermelerini engelliyor. Kimse Mourinho’yu tam olarak unutabilmiş değil. Bir de oyun temposu açısından dört İngiliz’in en düşük tempoda oynayanı ‘Maviler’ ve Fenerbahçe tempoyu ayarlayabilir. Karşılaşma Inter maçına benzeyebilir.

Orta saha çok önemli, Essien, Malouda ve Lampard gibi iki yönlü ve sağlam oyuncuları var. Fenerbahçe orta sahasının ayakta durması lazım. Bir de Kezman’ın çok daha hareketli oynaması gerekiyor. Çünkü çok güçlü ve kaliteli bir savunma göbeği var.

Barcelona dışındaki takımlar çıktığında şanslar eşit diye düşünüyordum ve Sarı-lacivertliler Chelsea ile eşleşti.”

BANU YELKOVAN: FENERBAHÇE’NİN ŞANSI YÜZDE 50
“Fenerbahçe’nin Schalke ile eşleşmesini istemeyenlerdendim. Çünkü Türk takımları favori olduklarında iyi performans ortaya koyamıyor. Ayrıca Fenerbahçe güçlü bir rakibe karşı daha iyi oynuyor. Hatta Barcelona ile eşleşmesi iyi olur diye düşünüyordum.

Chelsea’de şöyle bir tehlike var: Jose Mourinho gittikten ve Avram Grant geldikten sonra herkes Chelsea’nin eskisi kadar tehlikeli bir takım olmadığını düşünüyor. Oysa ki, Chelsea’nin kaybettiği hiçbir şey yok ve kadro olarak daha iyiler. Bütün kulvarlarda yollarına devam ediyorlar ve Şampiyonlar Ligi kupası için favori takımlar arasında gösteriliyorlar.

“Beşiktaş da Chelsea’yi yenmişti” karşılaştırması Fenerbahçe’nin Sevilla’ya, Inter’e karşı sergilediği akılcı oyununu umarım etkilemez. Fenerbahçe’nin sarı kartlara çok dikkat etmesi gerekiyor. Edu ve Lugano’nun sarı kart görerek defans hattının bozulmasından korkuyorum.

Anelka’nın Kadıköy’e gelecek olması bir başka dikkat çekici nokta. Fenerbahçe’nin ilk maçı Kadıköy’de oynaması küçük de olsa bir avantaj.

Fenerbahçe buraya gelinceye kadar hep kendi isteği yönünde tempoyu ayarladı ve sonuç aldı. İnşallah, İngilizler’in o hızlı futboluna karşı dayanabilirler.

Fenerbahçe’nin en önemli kozları Alex ve Deivid. Chelsea’de bir oyuncu öne çıkmıyor, hepsi yıldız ve orta sahası çok kuvvetli. Defansta hiç gol yemiyorlar, forvette Anelka ve Drogba tehlikeli.

Fenerbahçe’ye yüzde 50 şans veriyorum.”

BENER ONAR: FENERBAHÇE TUR ATLAR
“Tarihi verilere inanan biri olarak Fenerbahçe’nin tur şansını yüksek görüyorum. Son dört sezonun üçünde yarı finalde devler dışında birer takım var. Bu takımlar PSV, Monaco, Villarreal.

Fenerbahçe’nin en büyük avantajı Chelsea tarafından küçümsenecek olması. Her ne kadar ‘Rakibimizi ciddiye alıyoruz’ dense de oyunun doğasında zayıf görülen rakibe karşı bir hafifleme söz konusu olur. Bu da dakikalara geçtikçe istediğini yapamama ve sinirlenme gibi durumlara yol açar. Bakınız Sevilla maçı.

İlk maçın içeride olması da ‘kaymaklı ekmek kadayıfı’! Fenerbahçe, deplasmanda olası olumsuz bir sonucu tersine çevirebilecek tecrübeye sahip değil çünkü. Bir de artık Servet Fenerbahçe’de değil, Shevchenko da eski Sheva...”

ALP ULAGAY: KİLİT ROL FENER’İN FORVETİNDE
“Hangi İngiliz takımı olursa olsun, hepsi de Fenerbahçe için zor olacaktı. Fenerbahçe şimdiye kadar İngiliz takımlarıyla oynamadı, temsilcimiz için yeni bir deneyim. Chelsea’nin takım savunması çok sağlam, Fenerbahçe gol atmakta çok zorlanacak. Maçlar az gollü olur diye düşünüyorum. Sarı-lacivertlilerin santroforunda oynayacak isim, girilen değerli pozisyonları gole çevirebilmeli.

İlk maçın oynanacağı Kadıköy’de 1-0’lık galibiyet bile çok iyi sonuç olur. Fenerbahçe sabırlı oynamak zorunda ancak Sevilla maçlarında olduğu gibi duran toplardan faydalanamayacaktır.

Chelsea’nin teknik direktörü Mourinho gibi tecrübeli değil ve oyun istedikleri gibi gitmediğinde problem yaşayabilirler.

Mavi’lerin orta saha oyuncuları Türkiye standartlarının çok üzerinde isimler; Lampard, Essien, Joe Cole ve Makelele gibi futbolcular karşılaşmada öne çıkar.”



Bu haber 1,679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,451 µs