Ya da Türk ruleti!!! | " /> Ya da Türk ruleti!!! | "/>

En Sıcak Konular

Yargıtay'ın kumarı: Ya da Türk ruleti!!!

15 Mart 2008 11:21 tsi
Yargıtay'ın kumarı: Ya da Türk ruleti!!! Rus ruleti malum. Tabancaya tek kurşun konulur, topuz çevirilir ve ateş edilir. AK Parti için açılan kapatma davası, ruletin bize özgü hali. Tabanca ağzına kadar kurşun dolu ve Yargıtay Başsavcısı tetiğe asıldı. Hiç düşündünüz mü, bu 'kumar', küresel de

Bülent Korucu / Zaman

Rus ruleti malum, tabancaya tek kurşun, topuz çevirilir ve ateş edilir.

AK Parti için açılan kapatma davası ruletin bize özgü hali. Bütün kurşunların tabancada olduğu bir kumarla karşı karşıyayız.

Ekonomi, dış politika, terörle mücadele ve siyasi istikrar, Türk toplumunun beynini dağıtmaya hazır mermiler olarak namluda. Ve yargı tetiğe asılıyor.

Ekonomi dünyasının yüreği ağzında. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak hepimiz diken üstündeyiz. Davanın açıldığı saatlerde enerji sektörünün büyük oyuncularının bir arada bulunduğu bir toplantıdaydık. Bu davayı açanların manzarayı görmesini isterdim. 'Yarın yabancı ortaklarımız, bize kredi açan bankalar bütün paralarını geri çağırsa diyecek hiçbir şeyimiz yok.' serzenişleri sıralanıyordu. Büyük hassasiyet(!) göstergesi olarak dilekçe cuma günü ve mesai saati bitimine denk getirildi. Güya piyasalar bu şoktan etkilenmeyecek. Davanın boyutunun ve Türk milletine maliyetinin farkında olunmadığı izlenimi var. Tek şansımız (!) dünyanın bunu kötü bir şaka olarak algılayıp ciddiye almaması olacak.

Dış politika önemli gelişmelere gebe. Bölgede güçlü bir aktör olmak için çaba sarf eden Türkiye, yeniden içindeki kısır çekişmelere dönecek. Expo 2015 ve Güvenlik Konseyi gibi oylamalardaki reyinin hatırına Karayip Adaları'nın başbakanını ağırlamak gibi ayrıntıları düşünen ülkeyken, muz cumhuriyeti konumuna itiliyoruz.

Terörde, hem askeri hem diplomatik başarıları yaşadığımız bir dönemden geçtik. ABD varken Irak'a yan bakamayız noktasından, elimizi kolumuzu sallayarak operasyon yapabildiğimiz günlere geldik. Kerkük referandumunun ertelenmesi bile küçük kazanımlar şeklinde algılanıyor. Askerler 'biz güvenlik olarak üzerimize düşeni hep yapıyoruz, ama son noktayı siviller koyamıyor' eleştirisini 10 yıldır dile getiriyordu. Şimdi şaşırtıcı bir eşgüdüm sağlandı. İçeride ekonomik ve sosyal paketler gündeme geliyor.

Bütün bu açılımları güçlü ve istikrarlı bir siyasi irade ile yapabilir, dört cephede ancak böyle mücadele edebiliriz. Dolu silahı kafamıza dayayıp tetiğe asılıyoruz. Neden? Bir yıldan az zamanı kalan yerel seçimlerde AK Parti başarı sağlarsa 10 yıl yerinden oynatamayız endişesi mi sebep? Bugüne kadar hangi kapatma istenilen sonucu verdi? Demokrasi adına yapılacak eleştiriler bir yana, yapanın maksadının aksini gerçekleştiren adımlar değil mi? 22 Temmuz'da halk inadına psikolojisi ile oy verdi. Yerel seçimde niye farklı düşünsün? Hadi en uçuk senaryoyu da söyleyelim, yoksa bu, AK Parti'yi yerel seçimlerde patlatmak için danışıklı dövüş mü?



Bu haber 1,293 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,863 µs