el de keser, göz de oyar! | " /> el de keser, göz de oyar! | "/>

En Sıcak Konular

Putin bu; el de keser, göz de oyar!

15 Mart 2008 10:29 tsi
Putin bu; el de keser, göz de oyar! Radikal yazmış, daha doğrusu haberi AFP'den vermiş: Putin yolsuzluk yapanların ellerinin kesilmesini savunmuş. Yolsuzluğu ülkenin en ciddi sorunu diye niteleyen Putin, "Orta Çağ'daki gibi onların ellerini kesmek iyi olurdu" demiş.

Olayı biz de TV'den de izledik.

Önce habere bakalım:

"Putin: Yolsuz eller kesilsin
 
Rusya `da mayısta devlet başkanlığını Dimitri Medvedev `e devrederek başbakanlık makamına geçmesi ve bir nevi milli lider rolü üstlenmesi beklenen Vladimir Putin , yolsuzluk yapan yetkililerin ellerinin kesilmesini önerdi. Putin , dün parlamentoda grubu bulunan tüm partilerin liderleriyle buluştu. Komünist Parti lideri Gennadi Züganov , "100 dairenin inşası için 24 saat o makam senin bu makam benim dolaşıp herkesle el sıkışman gerekiyor" diyerek rüşvetsiz işlerin yürümediğinden şikayet etti. Yolsuzluğu ülkenin en ciddi sorunu diye niteleyen Rus lider de, "Orta Çağ `daki gibi onların ellerini kesmek iyi olurdu. Tüm yapman gereken başlamak ve o eller derhal rüşvete uzanmayı kesecek, dedi."

Sabah da vermiş aynı haberi:

"Putin: Yolsuzluk yapanın elini keselim'

Rusya'da giderek artan yolsuzlukla baş etme konularıyla ilgili bir toplantıda, Devlet Başkanı Vladimir Putin inanılmaz bir açıklama yaptı. Komünist Parti lideri Gennady Zyuganov'un, "Bir ev yaptırmak için bütün inşaatçıların avucuna bir şeyler sıkıştırmak zorunda kalıyoruz" sözlerine "O zaman rüşvet alanın, yolsuzluk yapanın ellerini keselim" önerisi getirdi. Soruları yanıtlayan Rusya lideri, "Belki de en etkili yöntem, Orta Çağ'daki gibi o avuçları bilekten kesmek olur" dedi. Putin, Zyuganov'un tepki göstermesi üzerine bir kez daha tekrar ederek "Bunu uygulamaya başladığınız anda o el de ödemeyi beklemeyecektir" dedi. Ülkede muhalefet, özellikle Putin döneminde yolsuzlukların arttığını öne sürüyor. Putin'in görevi önümüzdeki ay sona eriyor. "


TV'de izlediğimiz kadarıyla Putin siyasi parti liderleriyle görüşüyor. (Böylece arada sırada onları önemseyerek mutlu ediyor.)

Bundan payını alan "ebedi muhalif" ve "seçimlerin ebedi 2 numarası" Zyuganov, Kremlin'e çıkmanın mutluluğunu gizlemeye çalışarak muhalif laflar etmeye çalışıyor. Bu arada şöyle diyor:

"Yüz metrekarelik bir ev yaptırana kadar dünyanın merciine rüşvet vermek gerekiyor. Bir sürü resmi görevli hemen pençesini açıyor."

Putin onu desteklermiş gibi yaparken bazılarına göre kantarın topuzunu kaçıran bir şaka yapıyor:

"O pençeleri kesmek lazım, Ortaçağ'daki gibi."

Zyuganov: "Ülkenin yarısı elsiz kalır o zaman."

Putin (biraz da kekeleyerek ve toparlamaya çalışarak): "Biz kesmeye başlayınca rüşvetler kesiliverir, merak etmeyin."

Olay bu. TV kameraları orada. Olayı duyanların çoğu gülüp geçiyor. Bir kısmı da "gazetecilik" yapıyor. Onların geçtiği haberleri alanlar da "gazetecilik" yapmaya kalkıyor...

Sonuç harika!..

Putin bu: El de keser, göz de oyar!

Medya Mikrobu

Rusya ru

 



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,995 µs