En Sıcak Konular

Ilıcak: 69. maddeyi acilen değiştirin

14 Mart 2008 20:03 tsi
Ak Parti'nin kapatılması yönünde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın açtığı davayı değerlendiren gazeteci yazar Nazlı Ilıcak AK Parti'ye çağrıda bulundu.

 Ak Parti'nin kapatılması yönünde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın Anayasa Mahkemesi'nde açtığı davayı değerlendiren gazeteci yazar Nazlı Ilıcak, AK Parti'nin Anayasa'nın siyasi partilerin kapatılması ile ilgili 69. maddesini acilen değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Davanın açılmasının herhangi bir dayanağının bulunmadığını savunan Ilıcak, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nin kapatılması konusunda açılan davalarda muhalif olduğunu hatırlatan Ilıcak, Anayasa Mahkemesi'nde karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluk sağlanması gerektiğini belirterek, nitelikli çoğunluk sağlanacağını sanmadığını kaydetti.

AK Parti'nin başörtüsünü savunduğu için kapatılmaya çalışıldığını da aktaran Ilıcak, "Başörtüsünü savunmak bir suç değil ki. Fazilet Partisi tamamen bundan kapatıldı. Benim milletvekili olarak yasaklanmamın sebebi ise bir miting konuşmasında 'başörtülü kızlar meclise de üniversiteye de girecek' demişim." şeklinde konuştu.

Anayasa'nın 69. maddesinde yer alan "Odak" kelimesinin yoruma açık olduğuna dikkat çeken Ilıcak, Ak Parti'nin 69. maddeyi bir an evvel değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Ak Parti'nin 69. maddeyi değiştirecek yetkisi olduğunu söyleyen Ilıcak, konunun gerekirse referanduma götürülmesi gerektiğini belirtti.

Ilıcak, "Burada 3-5 kişi uydurma bir şey yapıyorlar. Partiler 'Odak' hükmünden kapatılıyor. Bunda da ciddi delil sunmandan yapılıyor. Kararı hiçbir uyarı olmadan resen verebiliyorlar. Yasadan 'Odak' hükmünün tamamen çıkması lazım. Önce şahıslar yargılanmalı, mahkum olurlarsa partilere bu şahısların ihraç edilmesi istenmeli. Aksinde ısrar ediliyorsa kapatma yönünde karar verilebilir. Ancak şu haliyle çok muallakta bir kelime olarak duruyor." diye konuştu

Anayasa Mahkemesi'nin kapatma yönünde karar verilebilmesi için "nitelikli çoğunluk" elde edilmesi gerektiğini belirten Ilıcak, nitelikli çoğunluğun sağlanacağına inanmadığını sözlerine ekledi.
 
haber7



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,189 µs