En Sıcak Konular

Öğrenci Platformu, rektörleri şikâyet etti

14 Mart 2008 18:33 tsi
Başörtüsü Mağduru Öğrenci Platformu, haklarını gasp eden rektörleri TBMM'ye, YÖK'e, Valiliğe ve İnsan Hakları Kurulu'na şikâyet etti.

Başörtüsü Mağduru Öğrenci Platformu üyesi yaklaşık 70 öğrenci, İstanbul'un Sirkeci Postanesi önünde toplandı. Ellerinde "yasakçı rektör istemiyoruz", "zulme karşı direneceğiz" yazılı dövizler bulunan grup, slogan atıp alkış tutarak başörtüsü yasağının devam etmesini protesto etti.

Grup adına söz alan Betül Cevher, başörtülü öğrencileri okula almayanların açıkça suç işlediklerini belirterek, "Bu ülkenin vatandaşları olarak, Anayasa değişikliklerinin hayata geçirilmesini, rektörler hakkında işlem başlatılmasını talep ediyoruz" dedi.

Öğrenci Platformu'na bağlı öğrenciler, başörtüsü serbestisini üniversitelerde uygulamayan rektörleri şikâyet eden dilekçe ve tutanakları dün Sirkeci Postanesi'nden, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığına gönderdi.

Öğrenci platformu, şikâyet dilekçesini gönderdikten sorna bir Sirkeci Postanesi'nin önünde, üniversitelerdeki başörtüsü serbestisini uygulamayan rektörleri protesto ederek konu hakkında bir basın bildirisi okudular.

REKTÖRLER ANAYASAYI UYGULAMIYOR

Öğrenci Platformu'na bağlı grup yaptığı açıklamada, Millet iradesinin tecelli ettiği TBMM tarafından yapılan Anayasa değişikliğinin bazı üniversite rektörleri tarafından dikkate alınmadığı , başörtüsü yasağının uygulanmasına devam edildiği hatırlatılarak, "Başörtüsü yasağı, Anayasa değişiklikleri gerçekleştirilmeden önce dahi, yasalarımızda hiçbir dayanağı olmadan, fiili uygulamalar ve sanal gerekçelerle haksız ve hukuksuz bir biçimde uygulanmaktaydı" denildi.

Açıklamada, sorunun, başörtüsü takan öğrencilere yapılan ayrımcı uygulama olduğu vurgulanarak, kaos olacağını iddia edenlere şöyle cevap verildi: "Yasak kalktığında, herkes eşit olarak haklarını kullandığında üniversitelerde ne gerginliğin ne de kaosun olmadığı görülecek, sorun da ortadan kalkacaktir. Fakat ve ne yazık ki kendini yasağın uygulanmasına adamış rektörler ve rektörlere adanmış Üniversite senatoları sorunun çözümünden değil devamından yana tavır takınmaktadırlar. Bunun adı hukuku hiçe saymaktır. Hiç kimsenin oldukça açık olan ve yoruma gerek bırakmayan bir Anayasa değişikliğini tanımama ve kendini Anayasadan üstün görme lüksü yoktur"

"YASAĞI UYGULAYANLAR SUÇ İŞLEMEKTEDİR"

"Başörtülü öğrencileri okula almayanlar açıkça suç işlemektedir" denilen açıklama şöyle devam etti: "Kanunsuz emri yerine getirenler de "eğitim ve öğretimin engellenmesi, ayrımcılık yasağının ihlali ve görevin kötüye kullanılması" suçlarına iştirak etmektedirler. Bu ülkenin vatandaşları olarak bizler, Anayasa değişikliklerinin derhal hayata geçirilmesini, vergilerimizle koltuklarında rahat bir şekilde otururken insan haklarını ayaklar altına almaya devam eden rektörler hakkında cezai takibat başlatılmasını talep ediyoruz.

AYRIMCILIĞIN KALDIRILMASI İÇİN GEREĞİNİN YAPILMASI TALEBİYLE...

İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri öğrencileri olarak bizler, uğradığımız hak ihlallerinin tespit edilerek vaki ayrımcılığın kaldırılması için gereğinin yapılması talebiyle;

Hukuka aykırılığı sürdürmekte ısrar eden kişiler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak gereğinin takdir ve ifası talebiyle;

Dilekçelerimizi ve suç delili tutanaklarımızı Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığına Şirkeci Postanesinden göndermek üzere burada bulunuyoruz.


dunyabulteni



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,131 µs