'Sattın bizi Tayyip' | " /> 'Sattın bizi Tayyip' | "/>

En Sıcak Konular

'Sattın bizi Tayyip'

14 Mart 2008 15:46 tsi
'Sattın bizi Tayyip' Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Toptan ve Bakan Çiçek Başbakan'a dün böyle seslenmiş olmalı. Çünkü onlar DTP'lilerle görüştü. Erdoğan ise PKK'ya terörist diyemeyen DTP ile görüşmem diyerek görüşenleri zor durumda bırakmıştı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 'gelmedi' dediği DTP'nin randevu talebini buldu ama reddetti. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Toptan ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in görüştüğü DTP'lileri 'etnik milliyetçilik' yapmakla suçladı ve "PKK'yı terör örgütü ilan etmedikçe Başbakan olarak kendileriyle görüşmem" dedi.

Harekâtın başladığı günlerde DTP, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı’na yazılı olarak başvurup randevu istedi. Erdoğan, 11 Mart Salı günü Meclis kulisinde randevu verip vermeyeceğini soran gazetecilere "Gelmedi" yanıtını verdi. DTP ise başvurunun 28 şubat günü faksla yapıldığını ve teyit alındığını açıkladı.

Erdoğan, resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Saint Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, sorular üzerine randevu talebinin bulunduğunu ilan etti. Erdoğan, kendisinin randevu vermediği DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'ün, Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk ile birlikte görevlendirdiği Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'le görüştüğünü açıkladı. Erdoğan, şöyle konuştu: "Benden randevu talebinde bulundular. Ben de grup başkanvekilim ve başbakan yardımcımı görevlendirdim. Benim biliyorsunuz baştan beri bir hassasiyetim var. O hassasiyetim de şu; Parlamento çatısı altında bulunan DTP, bölücü terör örgütü PKK'yı, ‘terör örgütü’ olarak ilan etmedikçe, ben kendileriyle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görüşemem. AB, ABD ‘terör örgütü’ diyor. BM kayıtlarına bu şekilde giriyor. Ama parlamento çatısı altındaki bir partinin hâlâ terör örgütü olarak ilan etmeyişini ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak kabullenemem."

KÜRTLERİ TEMSİL ETMİYORLAR. DTP'nin, hükümetin Kürt açılımını da bir soru üzerine değerlendiren Erdoğan, "Bir defa bu siyasi parti ne bölgenin, ne de benim Kürt kökenli vatandaşlarımın değildir" dedi. Projelerinin seçim yatırımı olarak görülmesine karşı çıkan Erdoğan, "Şu anda biz GAP'ı beş yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Şimdi onların bu ifadelerinden dolayı bu işi yapmayalım mı, geri mi koyalım?" diye sordu.

BÖLÜCÜ SUÇLAMASI. Erdoğan, sözü 'kırmızı çizgiler'e getirerek, şöyle konuştu:

"Bunlar etnik milliyetçilik yapıyorlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan her ferdi göğsümüze, bağrımıza basıyoruz. Hiçbir ayrım yapamayız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ortak paydasında bir, beraber, bütünüz. Biz bölgesel milliyetçiliğe de karşıyız. Biz dinsel milliyetçiliğe de karşıyız. Bizim programımızda dinsel milliyetçilik de yoktur."

DTP: BİR YERLERE MESAJ. DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan’ın kendileriyle görüşmeyerek 'bir yerlere mesaj verdiğini' söyledi. Türk, Erdoğan'ın bu tutumuyla kendileriyle görüşen Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Ak Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'i 'zor durumda bırakıp bırakmadığı' sorusuna da yanıt vermesi gerektiğini söyledi.

‘TOPLUMU GERMEYİN. Türk, Başbakan Erdoğan’ın, randevu taleplerini reddeden açıklamasını değerlendirirken, “Sayın Başbakan bu açıklamayla aslında doğru bir şey yapmıyor. Bunlar toplumu germekten başka bir işe yaramayan açıklamalardır” dedi.

TARAF



Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,667 µs