En Sıcak Konular

En çok atan ile en çok yiyen

14 Mart 2008 14:52 tsi
Bu hafta sonu oynanacak maçlardan biri dikkat çekici. Nedeni de istatistik veriler. Ligin en çok gol atan takımı ile en çok gol yiyen takımı karşı karşıla geliyor

Turkcell Süper Lig'de bu haftaya kadar sezonun 52 golle en çok gol atan takımı olan Fenerbahçe ile 49 golle kalesinde en fazla gol gören takımı Konyaspor, hafta sonunda Konya'da karşılaşacak.

İkinci devreye oldukça kötü başlayan ve ilk yarıdaki durumunu arar hale gelen Konyaspor, şu anda 28 puanla 14. sırada bulunuyor.

En kötü averaja sahip
Topladığı puanların 25'ini ilk yarıda elde eden Konyaspor, ikinci yarıda sadece Trabzonspor galibiyetiyle 3 puan alabildi. Yeşil-beyazlılar, ikinci yarının en kötü averajına (eksi 17) sahip takımı olarak öne çıkıyor.

En çok gol yiyen takım
Şu anda 49 golle ligin en çok gol yiyen takımı unvanını taşıyan Konyaspor, bu gollerin 22'sini ikinci yarının 8 haftasında kalesinde gördü. Yeşil-beyazlılar, ikinci yarıda sadece 5 gol attı.

En çok gol atan takım
Şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Fenerbahçe ise sezonda attığı 52 golle şu anda ligin en fazla gol atan takımı unvanını taşıyor. Bu açıdan hafta sonunda ligin en fazla gol atan takımı ile kalesinde en çok gol gören takımı karşılaşacak.

Fenerbahçe'nin maç başına attığı gol (2.08) ile Konyaspor'un yediği gol ortalamasının (1.96) yaklaşık 2 civarında olması da dikkat çekiyor. Sarı-lacivertlilerin ikinci yarıda attığı gol (22) ile Konyaspor'un yediği gol (22) sayısının da eşit olduğu görülüyor.

Konyaspor Kulübü Başkanı Mustafa Yayla, kötü ve şanssız bir dönemden geçtiklerini, Fenerbahçe maçı ile kötü gidişi durdurmak istediklerini söyledi.

Fenerbahçe maçının Konyaspor'un çıkış maçı olacağını dile getiren Yayla, bu maçtan alacakları galibiyetin moraliyle üst sıralara tırmanacaklarını bildirdi

İnternet haber



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,260 µs