En Sıcak Konular

Apo’nun sevgilisi Türkçe öğretmeni olmuş

14 Mart 2008 11:27 tsi
Apo’nun sevgilisi Türkçe öğretmeni olmuş Almanya’da tutuklanan Ayfer Kaya’nın, Abdullah Öcalan Suriye’den çıktıktan sonra Yunanistan ve İtalya üzerinden Kenya’ya kaçışı sırasında kendisine tercümanlık yapan sevgilisi ‘Rozerin’ kod adlı Ayfer Kaya olduğu kesinl

Ayfer Kaya'nın gerçek Ayfer Kaya olduğunu kim tespit etti?
 

Alman İnterpolü’nün Türk İnterpolüyle temasları üzerine, Ayfer Kaya’nın parmak izleri ve fotoğrafları Almanya’ya gönderildi. Almanya’da yapılan parmak izi tetkikinde, Türkiye’den gönderilen parmak izleriyle, yakalanan Ayfer Kaya’nın parmak izleri örtüştü. Alman Tranustein Bölge Mahkemesi, parmak izlerinin örtüşmesi üzerine Ayfer Kaya’yı tutukladı.

Bavyera Eyalet Savcılığı’nca sorgulanan Ayfer Kaya’nın, ‘Ben sizin aradığınız Ayfer Kaya değilim’ diyerek kurtulmak istediği ortaya çıktı. Münih Başsavcılık Sözcüsü Manfred Nötzel, hakkında tutuklama kararı bulunan Ayfer Kaya’nın 1971 doğumlu olduğunu, ancak cezaevinde tutuklu bulunan kişinin, 1971 değil, 1973 doğumlu olduğunu iddia ettiğini söyledi.

Cezaevindeki tutuklunun kendisinin bir başkasıyla karıştırıldığı iddiasında bulunduğunu belirten Nötzel, Ayfer Kaya’nın parmak izleri ve fotoğraflarını Türkiye İnterpolü’ne gönderdi. Almanya’da gelen fotoğraflar ile Bingöl Emniyetindeki fotoğraf karşılaştırıldı. Fotoğraflar arasında benzerlik kurulamadı. 


 BU BENİM KIZIM

 Bunun üzerine Almanya’dan gelen fotoğraflar Ayfer Kaya’nın babası Hasan Kaya’ya gösterildi. Hasan Kaya, "Benim kızım" diyerek fotoğrafı doğruladı. Gönderilen parmak izleri de örtüşünce İnterpol Dairesi Başkanlığı da, Alman makamlarına, yakalanan kişinin Rozerin kod adlı Ayfer Kaya olduğunu duyurdu. Alman Tranustein Bölge Mahkemesi bunun üzerine Ayfer Kaya’yı tutukladı. Kaya, Münih Cezaevi’ne konuldu. İnterpol, "Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi’nin" 16. maddesi gereğince Türkiye’ye iade edilmesi amacıyla girişim başlattı.

 TÜRKÇE ÖĞRETMENİ OLMUŞ

 Ayfer Kaya’nın Yunanistan’da Türkçe öğretmenliği yaptığı iddia edildi. Star gazetesinin ulaştığı bilgilere göre, Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının ardından, örgüt tarafından suçlanan Ayfer Kaya, Öcalan’ın avukatlar aracılığıyla kendisini savunmasına karşın, PKK ile bağlantısını kopardı. Yunan gizli servisi ile bağlantıda olduğu suçlamasına maruz kalan Kaya, Yunanistan’da Türkçe dersleri verdi. Daha sonra Almanya ile çeşitli iş ilişkileri kuran Ayfer Kaya’nın Yunanistan ile Almanya arasında gidip geldiği iddia edildi.

 FRANSA’DA OPERASYON

 ÖTE yandan, geçtiğimiz günlerde Fransa’nın Nancy kentinde PKK’nın yeni Fransa sorumlusu olduğu ileri sürülen Adil Taşkın gözaltına alındı. Taşkın’ın, örgütün Rıza Altun’un ardından sözde Avrupa sorumluluğuna atanan Sabri Ok ile birlikte ‘sıradan bir yol kontrolü’ sırasında gözaltına alındığı, Ok serbest bırakılırken, Taşkın’ın tutuklandığı öğrenildi.

Bugün



Bu haber 4,031 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,081 µs