En Sıcak Konular

Carlyle Capital iflas ediyor

14 Mart 2008 12:00 tsi
Carlyle Capital iflas ediyor 16.6 milyar dolarlık kredi borcunu finanse edemediği gerekçesiyle global piyasaları altüst eden dünyanın en büyük yatırım fonlarından Carlyle Group’a bağlı Carlyle Capital iflas edebileceğini açıkladı.

Kredi borcunu yeniden yapılandırma isteğine yanaşmayan alacaklılarının ellerindeki tüm varlıkları satışa çıkartacağına dikkat çeken Carlyle yetkilileri, "Bu da bir likidite problemi yaratacak" dedi. Açıklamayla Amsterdam’da Carlyle grubun hisseleri yüzde 93 değer kaybetti.

75 MİLYAR DOLAR YÖNETİYOR: 75.6 milyon dolarlık varlık yöneten Washington merkezli Carlyle Goup, kendisine bağlı 55 farklı fon ile çoğunluk hissesi satın alma, gayrimenkul, sermaye artırımı ve dolaylı kiralama alanlarında faaliyet gösteriyor. 21 ülkede faaliyet gösteren grubun ana yatırım alanlarını ise havacılık, savunma, ulaşım, perakende, enerji, sağlık, gayrimenkul, teknoloji, telekomünikasyon ve medya oluşturuyor. Carlyle’a bağlı Carlyle Capital hisselerinin yüzde 15’i ise üst düzey yöneticilerine ait konumda. Carlyle’ın 66 ülkede bine yakın yatırımcısı bulunuyor.

TÜRKİYE’YLE DE İLGİLİ: Sabah-ATV ihalesine Nurol ile gireceği konuşulan ancak, teklif vermeyen Carlyle, Türk Telekom ile de Koç grubu ile ortak olarak ilgilenmişti. Yatırımlarının yüzde 75 gibi büyük çoğunlu Kuzey Amerika’da bulunan şirketin, fonlarının yüzde 17’si Avrupa’ya, yüzde 8’i ise Asya’ya dağılmış durumda bulunuyor. Fonun portföyünde 22 milyar dolarlık AAA kredi derecesi olan tahvil bulunuyor.

Yönetiminde Bin Ladin bağlantısı

CARLYLE Group’a yatırım yapanlar arasında Bin Ladin Ailesi’nin üyeleri de bulunuyor. Saudi Bin Ladin Corporation’un (SBC) finansal varlıkları da Carlyle Group tarafından yönetiliyor. Üst yönetimi Bin Ladin’in ailesinden oluşan SBC’nin, başında ise Usame Bin Ladin’in kardeşi Salim bulunuyor.

Bush ve Sarkozy bağı da var

OSCARLI yönetmen Micheal Moore’un 11 Eylül olaylarının altında yatanları yorumladığı Fahreneit 9/11 belgeselinde de adı sık anılan Carlyle Group politikacılar ile kurduğu güçlü bağlarla ddikkat çekiyor. Eski ABD Başkanı baba George Bush’un yönetim kurulunda ve ardından da bir süre danışmanı olarak çalıştığı Carlyle’da İngiltere’nin eski Başbakanı John Major da görev yaptı. Şirketin, başkanlığını 2003’e kadar yürüten Frank Carlucci, eski Amerikan Savunma Bakanı; aynı zamanda CIA’da üst düzey yöneticilik yapmış ve Donald Rumsfeld’in de üniversiteden çok yakın arkadaşı. ABD ordusu eski komutanı General John Shalikashvili, şirketin sahip olduğu firmalardan birisinin başkanlığını yürütürken, ABD Devlet Bakanı eski general Colin Powell ise bir dönem Carlyle adına sözcülük yaptı.Carlyle’ın son politik yöneticisi ise Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin üvey kardeşi Olivier Sarkozy.

Haber 10



Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,175 µs