Adem boğulmuş! | " /> Adem boğulmuş! | "/>

En Sıcak Konular

Adem boğulmuş!

14 Mart 2008 09:53 tsi
Adem boğulmuş!
Alman Frankfurter Rundschau gazetesi, polis tarafından dövülmesi sonucunda komaya girerek öldüğü iddia edilen Adem'in yüzükoyun bağlandığı için boğularak ölmüş olabileceğini yazdı.

Adli Tıp'ta incelenmek üzere cenazesi önceki gün Almanya'dan Türkiye'ye getirilen 26 yaşındaki Adem Özdamar'ın ölümüyle ilgili tartışma sürüyor. Türk uzmanların şüpheli olarak yorumladıkları Adem'in ölüm nedeni konusunda Alman Frankfurter Rundschau gazetesi, boğulma olmuş olabileceğini yazdı. “Adem Özdamar boğuldu mu? Avukat ve doktor ağır suçlamada bulundu” başlığıyla Alman Frankfurter Rundschau gazetesinde yayınlanan haberde, gazetenin edindiği bilgiler doğrultusunda, Özdamar'ın, karakolda olay çıkartması üzerine karnının üzerine yatırılarak, ellerinin arkadan bağlandığı, bunun da çok tehlikeli bir pozisyon olduğu belirtildi. ABD'de bu durumda çok sayıda zanlının ölmesinden dolayı bu tür bağlama tekniğinin 20 yıldır yasak olduğu, Almanya'da da eski İçişleri Bakanı Otto Schily'nin bununla ilgili olarak emniyet müdürlüklerine bir yazı gönderdiği hatırlatılan haberde, Özdamar ailesinin avukatı Adam Rosenberg'in, “Yeni edindiğimiz bilgilere göre, ihmal sonucu ölüme sebebiyet verilmesi söz konusu” şeklinde konuştuğu ifade edildi.

KALBİ DURDU, BEYNİNDE ÖDEM OLUŞTU, ÖLDÜ

Özdamar'a karakolda ilk müdahaleyi yapan kadın doktorun da raporunda, “Hasta karnı üzerine ellerinden ve ayaklarından sedyeye bağlıydı. Hastanın hemen sırtüstü çevrilmesi gerektiğini söyledim. Nabzına baktım. Ancak nabız yoktu” şeklinde ifadeye yer verdiği kaydedildi. Frankfurtlu doktor Klaus Metz de gazeteye yaptığı açıklamada, bu olaydan birkaç saniye sonra kalbin durduğunu, bunun da beyinde ödeme neden olduğunu, Özdamar'da da böyle bir ödem bulunduğunu ifade etti.

yenişafak



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,670 µs