Baykal mı sızdırdı? | " /> Baykal mı sızdırdı? | "/>

En Sıcak Konular

Operasyonu Baykal mı sızdırdı?

14 Mart 2008 08:38 tsi
Operasyonu Baykal mı sızdırdı? Edirne'deki yolsuzluk operasyonuyla ilgili köstebek iddiasına yeni bir boyut eklendi. Yolsuzluk operasyonunu önceden haber alan Edirne Belediye Başkanı'na bu bilginin haberi Emniyet'ten alan CHP'den gittiği ileri sürüldü.

Önce Emniyet sonra CHP

Edirne'deki yolsuzluk operasyonuyla ilgili köstebek iddiasına yeni bir boyut eklendi. İddiaya göre, Belediye başkanı Hamdi Sedefçi'ye operasyon olacağı bilgisi CHP Genel Merkezi'nden gitti. Operasyondan iki gün önce bir kişinin Başkan Hamdi Sedefçi'ye operasyon yapılacağı bilgisini sızdırdığı belirlenmiş, fakat köstebeğin kim olduğu ortaya çıkarılamamıştı. İddiaya göre operasyon olacağı bilgisini alan Sedefçi elindeki bazı belgeleri imha etti.

BAYKAL'A BİLGİ VERİLDİ

Milliyet gazetesinin dünkü haberine göre, Emniyet yetkilileri, operasyonun 'siyasi bir yönü olmadığını' göstermek için CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı bilgilendirdi. Böylece operasyon bilgisi, CHP Genel Merkezi aracılığıyla Edirne'ye de ulaştırıldı. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, operasyon başlamadan iki gün önce basın açıklaması yapmış, "Polis benim peşimde, bize operasyon yapacaklarmış" demişti. Sedefçi aynı zamanda hakkında bir soruşturma olup olmadığını öğrenmek için savcılığa başvurmuştu.

Hamdi Sedefçi'nin 'dinlemeyi önlemek için cep telefonununun pilini çıkardığı', ancak Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın 'lazer çanağı' ile Arasta Çarşısı'nın çatısından yaptığı dinlemeden kaçamadığı belirlenmişti.

RÜŞVET PAZARLIĞI BOZULDU

Bu arada, Edirne Belediye Sarayı Binası'nın ihalesinde rüşvet pazarlığının işe yaramadığı anlaşıldı. Hamdi Sedefçi müfettişler için şebekeyle 1 milyon YTL pazarlık yaparken, yolsuzlukları belirleyen Mülkiye Baş müfettişlerinin gizli bir raporla usülsüzlük ve yolsuzluğu ortaya koyarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan soruşturma izni aldıkları anlaşıldı. Sedefçi'nin soruşturma izni çıkınca vazgeçtiği öğrenildi. Hamdi Sedefçi, telefon dinlemelerinde şebeke üyelerinden müfettişlerin Belediye Binası İhalesine olumlu rapor vermeleri için 1 Milyon YTL istemiş, müfettişlerin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan soruşturma izni aldığını öğrenince aynı kişileri arayarak "Ben hallettim" demişti.

yenişafak



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,967 µs