burun kıvırıyor | " /> burun kıvırıyor | "/>

En Sıcak Konular

DTP, pakete burun kıvırıyor

13 Mart 2008 20:26 tsi
DTP, pakete burun kıvırıyor Başbakan’ın açıkladığı Kürt paketi, DTP’yi tatmin etmedi. iyibilgi’nin ulaştığı Hasip Kaplan, partisinin pakete ilişkin tavrını müstehzi bir dille açıkladı: “Ortada kamuoyuna açıklanmış bir paket yok. Paket mi var yoksa poşet mi, m

Kamuoyu, geçtiğimiz haftalarda Başbakan’ın eski danışmanlarından gazeteci Mehmet Metiner’in yaptığı açıklamalardan beri hükümetin Kürt paketini konuşuyor.

Metiner, Başbakan’ın 6 Nisan’da Diyarbakır’da Kürt sorununa ilişkin yeni çözüm önerileri getirecek bir paket açıklayacağını söyledi.

Diyarbakır parti teşkilatının organize edeceği bir program Başbakan’ın programına alınmıştı. Ancak daha sonra ‘tatmin edici bir gerekçe’ gösterilmeden Başbakan’ın Diyarbakır programının iptal edildiği açıklandı.

Herkes tam ‘ortada bir Kürt paketi yokmuş derken Başbakan İspanya’daki türban açıklamalarını anımsatan bir çıkışla bir kez daha şaşırttı ve Amerikan gazetesine Kürt paketine ilişkin açıklamalar yaptı.

Kamuoyu birkaç gündür, ayrıntıları Başbakan’ın ifadesiyle 2 aya kadar netleşecek paketin içinde ne olduğunu tartışıyor.

Bu süreçte DTP’nin sözü de önemli. İlk demeçlerinde ‘Bu paketten bir şey çıkmaz’ tavrında olan DTP’nin tutumunda bir değişiklik olmadığını, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan açıkladı.

'Bu para zaten ayrılmıştı'

iyibilgi’nin ulaştığı Kaplan, Başbakan’ın açıkladığı pakete ilişkin tavrını müstehzi bir dille açıkladı: “Ortada kamuoyuna açıklanmış bir paket yok. Paket mi var, poşet mi yoksa torba mı, meclise getirirlerse göreceğiz.”

Başbakan’ın yeni bir şey söylemediğini, geçmişteki sözlerini tekrar ettiğini savunan Kaplan oldukça kısa tuttuğu açıklamasında şunları söyledi:

Başbakanın açıkladığı 12 milyar dolar yeni bir para, yeni bir yatırım değil. Bunların kredileri daha önce alınmıştı. Yeni bir şey yok. GAP projesi kapsamında inşa edilmesi düşünülen iki barajın, Ilısı ve Cizre’nin kredilerini İsviçre, Almanya ve Avusturya bankalarından aldılar.

Bütçede ayrılan bir ödenek yok. Hükümet programında GAP’la ilgili tek kelime yok.

Hükümet sorunu askere havale etme kolaycılığından vazgeçmeli. İşin siyasi sorumluluğunu üstlenmeli. Sorunun tarihi, sosyal, siyasal, ekonomik projeleri varsa ortaya koymalı.

www.iyibilgi.com özel Ömer Çakkal



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,156 µs