En Sıcak Konular

Başbakanlık basını fena yakaladı

13 Mart 2008 15:25 tsi
Başbakanlık Basın Merkezi, Erdoğan'ın, ''GAP hamlesi'' ve ''kürtçe yayın açılımı'' konularında daha önceki beyanatlarını içeren haber örneklerinin yer aldığı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, ''Bunları ilk kez New York Times'dan duyduklarını belirten gazete editörlerini ve yazarlarını tekzip etmek yerine, Sayın Başbakanımızın bu açıklamaları ilk kez yaptığı tarihlerde 'nerede' olduklarını sormakla yetiniyoruz'' denildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan'ın The New York Times Gazetesi'ne verdiği mülakatın, bazı gazetelerde ''Bize paket yok dendi, NYT'a var dendi'', ''Önce ABD'liler öğrendi'' şeklinde anlaşılmaz yorumlarla yansıtıldığı ifade edildi.

Erdoğan'ın daha önceden iletilen talepler üzerine 11 Mart Salı günü NYT'ın yanı sıra Alman Frankfurter Allgemaine, Fransız La Nouvelle Observatuar ve İspanyol ABC gazetelerine de mülakat verdiği belirtilen açıklamada, Erdoğan'ın mülakatçıların seçtiği sorulara cevap verdiği anlatıldı.

Başbakan Erdoğan'ın, ''terörle mücadelede askeri önlemlerin dışında neler yapıldığı'' şeklindeki soruya cevaben de sosyo-ekonomik uygulamalar kapsamında GAP ve Kürtçe yayın hususlarını ifade ettiği belirtilen açıklamada, ''Bunları ilk kez NYT'dan duyduklarını belirten gazete editörlerini ve yazarlarını tekzip etmek yerine, Sayın Başbakanımızın bu açıklamaları ilk kez yaptığı tarihlerde 'nerede' olduklarını sormakla yetiniyoruz'' denildi.

Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın 19 Şubat 2008 tarihinde ATV'de yayınlanan ''Başbakan'la gündem'' programında dile getirdiği ''TRT'nin bir kanalını tamamıyla Kürtçe, belki Farsça ve Arapça da yayın yapan bir kanal haline getireceğiz'' sözlerinin yer aldığı haberin yanı sıra Erdoğan'ın 26 Şubat 2008 tarihinde ''GAP'ı 5 yılda tamamen bitirip, milletin, Türkiye'nin emrine hazır hale getirmeyi'' hedefledikleri ve Suriye sınırının mayından temizlenmesi, bölgedeki iki baraj ve sulama kanallarının yapımının bitirilmesi konularına değindiği AK Parti TBMM grubundaki konuşması ile 11 Mart Salı günü mülakattan daha erken saatlerde, TBMM'den ayrılırken gazetecilerin ''GAP için hazırlanacak paket''e ilişkin sorusuna verdiği, ''Aynı kararlılıkla arkadaşlarım çalışmaya devam ediyor, şu anda da toplantı halindeler. Nazım Bey de (Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren) orada, ilgili Bakan arkadaşlarımla beraber yoğun bir şekilde çalışmamız devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda hedefimiz, projeyi uygulamaya koymaktır'' şeklindeki yanıtına ilişkin haberlere de yer verildi.


AA
 



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,130 µs