En Sıcak Konular

İki dilli ülke olur mu?

13 Mart 2008 13:41 tsi
Kürtçe TV yayını ile ilgili AKP’nin çalışmaları ve Kürtlerin isteklerine MHP’den tepki geldi. CHP 'rahatsız değil.'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Tüm bunların hepsi Türkiye de dilini değiştirmek ve iki dilli bir toplum meydana getirmek isteyenlerin bir bakış açısı ve yansımasıdır. İki dilli ülke olur mu? “ diye, MHP’nin itirazını anlattı.

TÜRKÇEYİ KORUSUNLAR

İNTERNETHABER’e konuşan Vural, “Başka dillerde yayını düşüneceklerine Türkiye Türkçe’nin kullanımını yaygınlaştırmak ve güçlendirmek ile Türkçe’nin bozulmasına dönük girişimlere karşı tedbir alınmalıdır. İktidarın görevi bu olmalıdır” dedi.

Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yöndeki yaklaşımını eleştirerek,“Daha önce kabul edilmiş olan iletişim dili olan Türkçe’nin yerine başka dilde yayın yapılmasının önünün açmak istemektedir. Amaç Türkiye dışı değil içeridir. Türkiye’nin dışını, Irak’ı hedef alıyorsa, o zaman Türkmenlere dönük Türkçe yayın yapsın” dedi.

BAŞBAKAN AKTÖR OLDU

Vural’ın eleştirileri şöyle:

“İki dilli bir toplum yaratmak istenmektedir. Biz birbirimizi böyle, mevcut halimizle tanıdık, sevdik ve yıllardır böyle yaşadık ve böyle gelişeceğiz. Bölgede yerelleştirme ve az geliştirme politikalarının bir yansımasıdır, bu. Zaten şu anda bir yayın var. Ama bu yetmiyor, bu tür düşünenlere. Başbakanının kafasındaki projenin bir parçası bu. Türkiye’de eyalet sistemi istiyor. DTP ile aynı düşünüyor, aynı zemindedirler. Bakın; Türkiyelilik, dil, yerel özerkliklerde de aynı düşünüyorlar. Başbakan dış kaynaklı bazı senaryoların da aktörü olmuştur.”

CHP FARKLI

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu ise, Kürtçe yayın konusunda, "Kürtçe TV  yayınında şu anda herhangi bir kimse rahatsız değil. biz terörün sona erdirilmesi için sosyal, ekonomik, kültürel, akılcı politikalar ve yaklaşımlar istiyoruz. Sadece askeri yöntemler yetmez. işsizlik yüksek. tüm bunları belli bir anlayışla ele almalıyız. teşvik yasaları yeterli değil. oraya devlet olarak gidip yatırımlar yapmalıyız" diye tepki verdi.

İnternet haber



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,770 µs