En Sıcak Konular

Demirtaş dört aydır bir soruyu yanıtlamadı

13 Mart 2008 11:11 tsi
Sahte çürük raporu alarak askerlikten kaçtığı iddiasıyla tutuklanan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş bir soruyu 4 aydır yanıtlamadığı için dava da açılamıyor.

Sahte çürük raporu alarak askerden kaçtıkları iddiasıyla tutuklu bulunan zanlılar Askeri Savcılık tarafından sorgulanmaya devam ediliyor. Askeri savcı, “Size aracılık yapan kim?” sorusuna 4 aylık süreye rağmen yanıt bulamadığı için henüz davayı da açmadı. Aralarında DTP lideri Nurettin Demirtaş’ın da yer aldığı tutuklu bulunan 64 zanlı, bu soruya açık ve net bir yanıt vermediği için sürekli olarak sorgulanıyor. Askerliğe elverişsiz raporu almak için “sahte evrak düzenlemek ve kullanmak’’ suçunu işledikleri iddiasıyla, aralarında Nurettin Demirtaş’ın da bulunduğu 183 kişi hakkında askeri savcılık soruşturmayı sürdürüyor.

Askerlikten sahte raporlar ile kaçtıkları iddiasıyla haklarında yürütülen soruşturmada 64 zanlı, yaklaşık 4 aydır tutuklu bulunuyor. Askeri savcı, “çete”nin kimler aracılığıyla organizasyonu sağladığını tespit etmek istiyor. “Askerlikten kurtulmak için hile yapmak” “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “örgüt yöneticisi olmak”, “örgüt üyesi olmak” ve “sahte evrak düzenlemek suçuna iştirak” suçlarından tutuklanan zanlılara sahte rapor alması için aracılık edenlerin tespit edilmesinin ardından davanın açılacağı ifade edildi.

301’den yargılanmaya başlandı

DTP Genel Başkanı Demirtaş ile DTP’li Selma Irmak’ın, “1 Eylül Dünya Barış Günü” dolayısıyla yayınlanan parti bildirisi ile ilgili olarak, “Cumhuriyeti ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama” suçundan yargılanmalarına başlandı. Yayınlanan bildiride, Şırnak’’ta 11 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonla ilgili çeşitli iddialara yer verildiği anımsatılmıştı. Demirtaş ve Irmak’ın 5 yıl hapsi istenmişti.

Akşam
 



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,178 µs