En Sıcak Konular

İran'da reformcu ihaneti tartışması

13 Mart 2008 09:40 tsi
İran'da milletvekili seçimi öncesi reformcu bir liderin Alman Büyükelçi ile görüşmesini hükümet ve muhafazakâr kanat ihanet sayıyor.

İran'da yarın yapılacak milletvekili seçiminin hararetli tartışmalarına bir de ihanet suçlaması eklendi. Reformcu kanadın ileri gelenlerinden Rıza Hatemi'nin Almanya'nın Tahran Büyükelçisi ile görüşmesinin basın organlarına yansıması ile adaylığı yeniden reddedilen eski Erbil milletvekili Nureddin Pirmuzen'in Amerika'nın Sesi Televizyonu'na ülkedeki seçim sistemini eleştiren konuşmalar yapması tartışmalara neden oldu.

İran İletişim Bakanı Gulamhuseyn Muhsin Ejei, Hatemi'nin yabancılarla ülke yönetimine dair meseleleri konuşmasının ihanet olduğunu ve bu gibi görüşmelerin mutlaka Dışişleri Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde olması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Mücteba Haşimi de yabancılarla ülke meselelerinin konuşulmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Rıza Hatemi de Alman Deutche Welle televizyon kanalına yaptığı açıklamasında, söz konusu görüşmenin yeni ve dış ülke temsilcileriyle yaptığı tek görüşme olmadığını, bir sakıncasını da görmediğini söyledi. Ayrıca İran'la dış dünya ve özellikle batı arasında geliştirilecek diyalogun son derece faydalı ve gerekli olduğunu söyledi.

Rıza Hatemi, önceki gün Keyhan gazetesinde tamamı yer alan görüşmesinde Almanya'nın Tahran Büyükelçisinin iç ve dış politika ile seçim stratejilerine dair sorduğu sorulara açıklamalar getiriyor, hükümet üzerinde sanıldığından daha çok etkileri olduğunu ifade ediyordu.

dunyabulteni



Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,949 µs