En Sıcak Konular

Diyarbakır bombacısından ŞOK itiraflar

12 Mart 2008 23:37 tsi
Diyarbakır'da 5'i çocuk 7 kişinin hayatını kaybetmesine ve 76 kişinin de yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı gerçekleştiren Erdal Polat'ın itirafları dinleyenleri şaşırttı. Emir PKK'dan...

Diyarbakır'da 5'i çocuk 7 kişinin hayatını kaybetmesine ve 76 kişinin de yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı gerçekleştiren Erdal Polat için hazırlanan iddianame tamamlandı.

Diyarbakır'da 3 Ocak günü yapılan bombalı saldırının faili PKK üyesi Erdal Polat(23) ve 11 şüpheli hakkında 16 sayfadan oluşan iddianame tamamlandı. İddianamede Bombacı Erdal polat için 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 47 yıl hapis cezası istendi.

İddianamede, olayla ilgili tutuklanan ve çoğunluğu Erdal Polat'ın yakınları olan 12 sanığın da "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Talimatı PKK'dan almış

Erdal Polat (23) için hazırlanan iddianamede, saldırı talimatını örgütten aldığını itiraf etti. Bombacı Erdal Polat'ın verdiği ifadede patlama sonrası minübüse binerek Bayramoğlu semtindeki ağabeyinin evine gittiğini, olayda kullandığı uzaktan kumanda, telefon ve sim kartı küçük parçalar halinde kırarak tuvaletin deliğine attığını üzerine su döktüğünü itiraf etti.

Zap kampından geldi

Bombacı Erdal Polat, savcılıkta ilginç ifadadelerde bulundu. Bombacı Polat, Mehmetçiğin kara harekatında teröristlerden temizlediği Zap kampından Türkiye'ye giriş yaptığını ve 1,5 yıl bölgede faaliyet gösterdikten sonra saldırı emri aldığını belirtti.

HADEP'e gide gele terörist olmuş

2000 yılında İstanbul'a gittiğini ve Küçükçekmece HADEP ilçe binasına gidip gelmeye başladığını belirten Polat, kendisine terör örgütü propagandasının yapıldığını, örgüt sempatisi kazandıktan sonra Diyarbakır'a döndüğünü söyledi.

Örgüt adına faaliyette bulunmaktan 3 ay ceza aldı

Örgüt adına faaliyette bulunmak, slogan atmak suçlarından dolayı 2-3 ay cezaevinde kalan Erdal Polat, 2002 yılı ağustos ayında PKK terör örgütüne katılmaya karar verdiğini açıkladı. Van'ın Başkale ilçesi üzerinden İran'a geçtiğini anlatan Polat, oradan da Irak'ın kuzeyine geçtiğini ve 2006 yılına kadar Hakurk, Sinera, Şehidan kamplarında askeri, siyasi ve bomba eğitimi aldığını belirtti.

Hedef Polis Merkezi Amirliği

Bombacı Polat, ilk eylemini Huzurevleri Mahallesi Doktor Sıtkı Göral caddesi üzerinde bulunan Huzur Polis Merkezi Amirliği'ne yönelik yaptığını söyledi. Karakola el bombası attığını itiraf eden Polat, Hollanda'da yaşayan amcasının gayri resmi eşi Ayhan Turgut'un evinde kaldığını ifade etti.

Malzeyi mezarlıkta aldı

20 Aralık 2007 tarihinde Yeniköy mezarlığına giderek buluşma noktasına gelen Haci isimli milis ile örgütün dağ kadrosunda bulunan Rızgari isimli kişilerle buluştuğunu aktaran Polat, eylemde kullanacağı malzemeyi şahıslardan teslim aldığını vurguladı. Aldığı patlayıcıları Haci ve Rızgar kod adlı teröristlerle birlikte Silvan yolu üzerinde park ettikleri Lada marka aracın bagajına koyduklarını ifade eden Polat, Rızgar isimli örgüt mensubundan el yapımı alıcı ve bir vericiden oluşan elektronik uzaktan kumandayı teslim aldığını kaydetti.

Patlatmadan önce parkta vakit geçirmiş

Aracı daha sonra Yeniköy mezarlığına götürdüğünü anlatan Polat, eylem günü bomba yüklü Lada marka aracı Haci isimli milisin olay yerine bıraktığını belirtti. Polat, eylem saatine kadar parkta vakit geçirdiğini, Rızgar kod isimli örgüt mensubunun kendisini telefonla arayarak askeri servis aracının gelişini haber verdiğini söyledi.

Geriye kalanları tuvalete atıp su dökmüş

Bombayı patlattıktan sonra yürüyerek Ofis kavşağına geldiğini belirten bombacı Polat, daha sonra minibüse bindiğini ve Bayramoğlu durağında inerek ağabeyi Murat Polat'ın evine gittiğini anlattı. Ağabeyi Murat Polat'ın evine gittikten sonra tuvalete giren Erdal Polat (23) olayda kullandığı uzaktan kumanda, telefon ve sim kartı küçük parçalar halinde kırarak abisi Murat Polat'ın evinin tuvaetine attığını üzerine su döktüğünü itiraf etti.

Yakınları hakkında da 15 yıl istendi

İddianamede, olayla ilgili tutuklanan ve çoğunluğu Erdal Polat'ın yakınları olan 12 sanığın da "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

İHA



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,315 µs