En Sıcak Konular

Fenerbahçe'ye çeyrek final hediyesi

12 Mart 2008 21:12 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi şampiyonlar liginde çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'yi arazisi üzerindeki plan değişikliğini onaylayarak ödüllendirdi.

Meclis Fenerbahçe Spor Kulübü'nün (FB) Kadıköy Belediyesi'nden 30 yıllığına aldığı arazi ile ilgili plan değişikliğini oy çokluğu ile onayladı. FB 30 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle devraldığı Ataşehir'deki 58 dönüm arazinin imar hakkı, yapılan bir plan değişikliğiyle arttırıldı. Araziye yapılan plan değişikliği ile 3 bin 628 metrekarelik inşaat artışı getirildi. Ayrıca plana göre İmar Yönetmeliği'ne aykırı olarak iskan edilecek olan birinci ve ikinci bodrum katlar emsal harici tutuldu. Büyükşehir belediye meclisi tarafından onaylanan plan değişikliği talebine sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin CHP'li üyesi Hüseyin Sağ karşı çıktı. Sağ plan değişikliğine "İmar plan değişikliğinin spor ile bir alakası yok." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantılarında Kadıköy Belediyesi'nin ihaleyle FB Spor Kulübü'ne devrettiği Ataşehir'deki 57 bin 718 metrekarelik araziyle ilgili imar planı değişikliği teklifini görüşüldü. Mecliste yapılan oylamada teklife sadece CHP'li Hüseyin Sağ red oyu verdi. FB'ye 30 yıllığına verilen arazide alışveriş merkezi ve konaklama tesisleri yapılacağını kaydeden Sağ "Bunların sporla ne alakası var. Burada benim FB'ye karşı olmam söz konusu değildi. Ben raporu doğru bulmuyorum. " dedi. Yapılan oylamada teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

Teklifle ilgili olarak hazırlanan İmar Komisyonu Raporu'nda yürürlükteki imar planlarına göre arazi üzerinde toplam 42 bin 547 metrekare inşaat yapılacakken, teklif ile bu miktarın (bodrum katlar hariç) 3 bin 628 metrekare arttırılarak 46 bin 175 metrekareye çıkartıldığı belirtildi. Raporda ayrıca söz konusu plan değişikliği teklifinin İstanbul İmar Yönetmeliğine ve İmar Planı Yapılması ve Değişikliklerine Ait Esaslara Dair Yönetmeliğe aykırı nitelik taşıdığı ve meri plana göre yapı yoğunluğunu arttırıcı olduğu kaydedildi.

CHA



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,789 µs