En Sıcak Konular

Hakim mahkemede isyan etti

12 Mart 2008 19:39 tsi
Mardin’in Kızıltepe davası avukatının “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla yargılandığı davaya bakan mahkeme başkanı, suçlamalara karşı “Amacınız ne? 15 yıldır bu işi yapıyorum, böyle bir şey görmedim” dedi ve be

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Ahmet Kaymaz ve 12 yaşındaki oğlu Uğur’un, evlerinin önünde, “terörist” oldukları iddiasıyla öldürülmesiyle ilgili davanın avukatı olan Tahir Elçi hakkında, “adil yargılama” istediği için, “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlamasıyla dava açılmıştı. 
Haberin devamı 

Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan avukat Tahir Elçi ile 8 avukatı hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Veli Orbay Özgür, sanık Elçi’nin davaya konu olan açıklamalara ilişkin görüntülerin bulunduğu CD’nin çözümünün yapıldığını, mahkemede izlenmesine gerek olmadığına karar verdiklerini bildirdi.

Ancak müdahil avukatlar, Tahir Elçi’nin söz konusu görüntülerdeki jest ve mimiklerinin de mahkemece değerlendirilmesini, ayrıca bu sözlerinin kayda geçirilmesini istediler.

Mahkeme Başkanı Özgür, bunun üzerine “Sizin amacınız üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? Bağcıyı dövmekse çıkalım hep beraber dövelim. 15 yıldır bu işi yapıyorum. Böyle bir şey görmedim. Kusura bakmayın. Sizleri kardeş olarak görüyorum” dedi.

Daha sonra, müdahil avukatlara dosyaya eklemek istedikleri bir şey olup olmadığını soran Mahkeme Başkanı Özgür, “Yalnız, geçen duruşma ifade ettiğiniz şeyleri tekrar söylemeyin. Yoksa zekamdan şüphe ederim” dedi. Mahkeme heyeti, savcının iddianameyi okumasının ardından Elçi’den savunma yapmasını istedi.

Elçi de, davanın kendisini 1 yıldır mağdur ettiğini, dava süresince çeşitli haksızlıklara maruz kaldığını savundu. Yargıyı etkilemeye çalışmadığını ifade eden Elçi, “Aksine yargıçları, basında çıkabilecek olumsuz haberlerden korudum. Hak arama ve savunma hakkım ihlal edildi. Haksız ve hukuka aykırı olarak yargılandım. Görevimi yaptığım için yargılandım. Mağdur edildim. Beraatimi istiyorum” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık avukat Tahir Elçi’nin beraatine karar verdi. Elçi, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızıltepe davasının temyiz incelemesi için Yargıtay’da beklediğini belirterek, “Umarım yapılan hukuksuzluğu Yargıtay görür ve adil bir karar verir” dedi.

ntvmsnbc.com



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs