En Sıcak Konular

Abant'a Diyarbakır çelmesi

12 Mart 2008 19:27 tsi
Abant'a Diyarbakır çelmesi Abant Platformu’nun Diyarbakır’da yapacağı “Kürt sorunu: Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak” başlıklı toplantısı, güvenlik engeline takıldı. Toplantının Diyarbakır’da yapılması kararı donduruldu.

Abant Platformu’nun, Diyarbakır’da organize ettiği ve Kürt sorununun her yönüyle, 150’ye yakın katılımcı tarafından tartışılacağı toplantı, güvenlik gerekçesiyle donduruldu. 

NTVMSNBC’nin edindiği bilgiye göre; Diyarbakır toplantısı güvenlik gerekçesiyle donduruldu. Toplantının Diyarbakır’da yapılmasından vazgeçilirken, başka bir şehre, İstanbul’a alınması da konuşuluyor.

Abant Platformu Genel Sekreteri Salih Yaylacı, NTVMSNBC’nin soruları üzerine şunları söyledi:

“Netleşmiş bir şey yok. Yüzde yüz doğru değil. Yönetim Kurulu dün toplandı; birkaç gün içinde tekrar toplanacak ve ondan sonra karar verecek. Diyarbakır’dan ve tarihten vazgeçmiş değiliz; ama bakacağız.”

28-29 Mart tarihlerinde Diyarbakır’da yapılması planlanan “Kürt sorunu: Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak” başlıklı toplantıda, iki gün boyunca, Kürt sorunu “tarihi arka plan, ortak miras ve geleceğin keşfi, dünya pratiği, karşılaştırmalar ve modeller, geçmişin muhasebesi, arayışlar ve çözümler” alt başlıklarıyla tartışılacaktı. Toplantının, Mehtap TV’den naklen ve aynen yayınlanacağı da bildirilmişti.

Toplantıya 150 civarında fikir adamı davet edilmiş; Urfa Helsinki Yurttaşlar Derneği’nden Ali Fuat Bucak, Aysel Tuğluk, Binnaz Toprak, MİT Eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, Cüneyt Ülsever, TESEV’den Dilek Kurban, Emre Aköz, Eser Karakaş, Gökhan Bacık, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Harun Tokak, Kenan Gürsoy, Mehmet Altan, Mustafa Akyol, Sefa Kaplan, Hak ve Özgürlükler partisi Genel Başkanı Sertaç Bucak, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İsmail Bedirhanoğlu, Şahin Alpay, Mustafa Karaalioğlu, Altan Tan, Ali Bayramoğlu, Mahmut Övür, Ferhat Kentel ve Naci Bostancı’nın katılmayı kabul ettiği açıklanmıştı.

Mısırlı akademisyenlerin katılımıyla “AB Üyeliği Sürecinde Medeniyetler Köprüsü Türkiye” toplantısından önce yeni anayasa çalışmalarını masaya yatıran Abant Platformu, daha önce de “İslam ve Laiklik”, “Din-Devlet İlişkileri “Demokratik Hukuk Devleti”, “Çoğulculuk ve küreselleşme”, “Savaş ve Demokrasi” gibi Türkiye gündemindeki konuları tartışmaya açmıştı.

ntvsnbc.com



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,691 µs