En Sıcak Konular

Küçük Paşa Cumhuriyet'e talipmiş

12 Mart 2008 17:37 tsi
Küçük Paşa Cumhuriyet'e talipmiş Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Veli Küçük'ün, ulusalcı medya grubu kurmak için Cumhuriyet'te yüzde 20 hissesi bulunan Gürbüz Çapan'la pazarlık yaptığı ortaya çıktı

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Cumhuriyet gazetesindeki hisselerini satmak için 'Ergenekon' soruşturmasında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le pazarlık yaptığını söyledi.

'Ergenekon' operasyonu çerçevesinde aranan Tuncay Güney'in 2001'de polise verdiği bilgiler Çapan'ın bu sözleriyle doğrulandı.

2001'de bir dolandırıcılık iddiası sonrası dönemin Organize Suçlarla Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın, Taksim'deki bürosuna yönelik operasyon oldu. Büroda yapılan aramada, 'Ergenekon' örgütüne ait olduğu öne sürülen belgeler ele geçirildi. Emniyet'te, Tuncay Güney'le yapılan görüşme kayda alınsa da ifadeye geçirilmedi. Sonra dosya kapandı. İddiaya göre Günay ifadesinde Veli Küçük'ün Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği'nin eski başkanı Kemal Özden ve Ulusal Kanal Genel Müdürü Ferit İlsever'in Cumhuriyet'in yüzde 20'lik hissesiyle Cumhuriyet TV ve radyosunu satın almak üzere Çapan'la görüştüğünü söyledi.
İddiaya göre Güney, ifadesinde, Küçük'ün Cumhuriyet'i satın almak için Özden'le görüştüğünü söyledi. Küçük'le Özden önce Çırağan Sarayı'nda buluştu, sonra da ENKA Tesisleri'nde toplanıldı. Bu toplantıya Küçük, Özden, İlsever, Çapan ve Ümit Ülgen katıldı. Bu isimlerden Özden, iki yıl önce ölürken; Küçük, 'Ergenekon' kapsamında tutuklandı.

Çapan, görüşmeye Özden'in isteğiyle katıldığını, Küçük, İlsever ve Özden'in, kendisinden Cumhuriyet gazetesinin yüzde 20'lik hissesini ve yine kendisine ait Cumhuriyet TV ile radyosunu almak istediklerini söyledi. Önerdiği miktar kabul edilmeyince anlaşamadıklarını belirten Çapan'a göre, bu üç isim ulusalcı yayın grubu kurmak istiyordu.

İlsever: Rezil bir iddia

Toplantıyı doğrulayan İlsever, görüşmeye Özden'in davetiyle katıldığını belirterek "Orada ne konuşulduğunu hatırlamıyorum" dedi. O sırada ekonomik bakımdan zor durumdaki Cumhuriyet'e destek olmak için çaba sarf ettiklerini söyleyen İlsever şöyle konuştu: "Cumhuriyet'in satın alınması konuşulmadı. O zamanlar aramızda 'Cumhuriyet'e nasıl destek oluruz' diye konuşuyorduk. 'Veli Küçük, Cumhuriyet'i satın alacak' demek kadar rezil iddia olamaz. Cumhuriyet'i niye satın alacağım? Cumhuriyet'ten memnunum."

Ferit İlsever, o günlerde, Cumhuriyet'in imtiyaz sahibi İlhan Selçuk'la, Cumhuriyet'i ve Ulusal Kanal'ı birleştirerek 'Cumhuriyet TV' kurma üzerine tartıştıklarını ancak bunu, ekonomik nedenlerle başaramadıklarını söyledi.

Savcı için suç duyurusu

İşçi Partisi, 'Ergenekon' soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında, 'suç ve suçlu imal etme girişiminde bulunma' ve 'görevi kötüye kullanma' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. İşçi Partisi'nin suç duyurusu dilekçesi, parti genel sekreteri Nusret Senem tarafından Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na verildi. Senem, soruşturmanın Tuncay Güney'in'uydurma belgeler' üzerine başlatıldığını öne sürdü.

Radikal



Bu haber 309 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,538 µs