En Sıcak Konular

İsrail vahşeti vekilleri şok etti

12 Mart 2008 17:15 tsi
İsrail vahşeti vekilleri şok etti Mısır’da Filistinli yaralıları ziyaret eden aralarında milletvekillerinin de bulunduğu Türk heyeti gördükleri manzara karşısında şok oldu. İsrail saldırılarında yaralanan Filistinlilerin durumu gören vekiller, duygularını “yüreğimiz burkuldu,

Dünyanın en büyük açık cezaevi konumuna getirilen Gazze’deki insanlık dramı devam ediyor. İsrail saldırılarını şimdilik durdurdu ancak, abluka ve ambargo sürüyor. Mart başında Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda 110 Filistinliyi öldüren İsrail’in çekilirken geride bıraktığı tahribatın ise çok büyük olduğu belirtiliyor.
İsrail saldırılarının beraberinde çok büyük yıkımlara yol açtığını ortaya koyan en somut belgelerden biri de yaralıların sayısı ve onların yürek yakan durumları. 1.5 milyon insanın yaşam mücadelesi verdiği Gazze’de İsrail saldırıları sonucu yaralanan Filistinliler imkân ve fırsat bulabildikçe komşu ülkelere giderek ya da götürülerek tedavi ettiriliyorlar. 3 Mart’taki saldırılardan sora 300’ün üzerindeki Gazeli yaralanmıştı. Yaralı Gazeliler, şu anda Mısır’ın başkenti Kahire’deki hastanelerde tedavi ediliyorlar. Kahire’deki Nasır Hastanesi’nde 98, Haram Hastanesi’nde 24 kişi tedavi altında tutuluyor. Filistin Hastanesi’nde de çok sayıda yaralı bulunduğu kaydediliyor.

 MİLLETVEKİLİ VE STK’LARDAN OLUŞAN TÜRK HEYETİ BÖLGEDE
İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılara en büyük tepkiyi gösteren ve her zaman mazlumdan yana tavır alan Türkiye halkı, Filistinli yaralılara sahip çıkmak istiyor. Yaralıların Türkiye’de tedavi edilmesi talebi karşısında İHH İnsani Yardım Vakfı bölgeye bir heyet gönderdi. 3 milletvekili, 3 doktor ve etkin sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu 13 kişiden oluşan heyet, Mısır’ın başkenti Kahire’de temaslarda bulundu.

YETKİLİLERDEN BİLGİ ALINDI
Heyet öncelikle Kahire’deki Türkiye ve Filistin büyükelçiliklerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Ardından Filistinli yaralıların tedavi altında tutulduğu hastaneleri ziyaret etti. Doktorlardan brifing alan heyet daha sonra yaralıların bulunduğu bölümlere çıktı. Burada tedavi altında tutulan Filistinli yaralıları ziyaret eden heyetteki milletvekilleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri gördükleri manzara karşısında hayrete düştüler.

 60 YAŞINDAKİ KADIN KORKUDAN FELÇ OLMUŞ
Nasır ve Haram Hastanelerinde kalan toplam 122 yaralının durumları insanı sarsıyor. Yaralıların içinde 9 yaşındaki kız çocuğundan 60 yaşındaki ninelere kadar her yaş grubundan insanlar var.
Kimisi bacağını kaybetmiş kimisi kolunu. Kimisi İsrail askerlerinin kurşunlarının boğazlarını ve omuriliklerini parçalayarak felç olmuşken, kimisinin de gördüğü dehşet karşısında dili tutulmuş. Hastanelerdeki yaralıların durumlarını gören ve anlattıklarını dinleyen milletvekilleri ve STK temsilcileri, “yüreğimiz burkuldu, canımız yandı. Bunlar mı terörist?” diyerek hem hayretlerini hem de İsrail’e yönelik tepkilerini ortaya koydular.

BÖYLE DEVAM EDERSE GAZZE’DE BÜYÜK BİR TRAJEDİ YAŞANIR
AK Parti Samsun Milletvekili ve Heyet Başkanı Cemal Yılmaz Demir, “Hakikaten insanın tüyleri diken diken oluyor. Yaralılar arasında 60 yaşında bir kadın, 9 yaşında bir kız çocuğu da var. Merak ediyorum: acaba 9 yaşındaki kız çocuğu İsrail’e karşı nasıl bir saldırı gerçekleştirdi de kurşunlara hedef oluyor? Dünya Gazze’de yaşatılan insanlık dramına karşı seyirci kalmamalı” diye konuştu.
Bir hekim olan Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır da yaralıların durumlarının kötü olduğunu Türkiye gibi imkânları geniş olan bir ülkede tedavi edilmelerinin daha uygun olacağını belirterek, “Bu hastanelere gelenler şanslı. Gelemeyecek durumda olan çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor. Ayrıca ilaç ve gıda sıkıntısı nedeniyle hasta olan insanlar da var. Böyle devam ederse Gazze’de bir trajedi yaşanacak” dedi.
Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi de gördüğü manzaranın kendisini çok etkilediğini belirtti. Şanverdi: “Refah Sınır Kapısı, insanı yardımın bölgeye götürülmesi için açık tutulmalıdır” şeklinde konuştu.

50 YARALI TÜRKİYE’YE GETİRİLECEK
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın girişimleriyle bölgeye giden ve incelemelerde bulunan heyet dün de görüşmelerine devam etti. Mısır Sağlık Bakanlığı yetkileriyle de görüşen heyet, Kahire’de bulunan ve ikinci belki de üçüncü operasyona ihtiyacı bulunan yaralıların İstanbul’a gönderilmelerine kolaylık gösterilmesini talep etti. Yapılacak protokoller sonucunda Mısır’da bulunan 50 Filistinli yaralı Türkiye’ye gönderilecek.

8 sütun



Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,221 µs