En Sıcak Konular

Teziç'in tazminatı fakirleri güldürecek

12 Mart 2008 16:55 tsi
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ağabeyi Ramazan Çelik, YÖK Eski Başkanı Erdoğan Teziç'ten kazandığı 4 bin YTL'lik tazminatı Van'da uygulanan Mikro Kredi Projesi'ne bağışladı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Hastanesi'ne tıbbi cihaz alımı ihalesine yolsuzluk gerekçesiyle 2005'te başlatılan soruşturmada dönemin Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Aşkın'ın tutuklanmasından sonra Rektörler Komitesi'ni toplayan dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada 'Rektör Aşkın'a sahip çıkmak Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır' demişti.                                                                                                 

Teziç, açıklamasında şunları söylemişti: "Olayda adı geçen bir başka eleman da Tıp Fakültesi Sekreteri R. Çelik'tir. Adı geçenin hakkında, cihaz alımı projesindeki ihmali nedeniyle soruşturma açılmış, soruşturma sırasında emeklilik dilekçesi vermiş, daha sonra her nedense dilekçesini geri almıştır."

Bu açıklama üzerine o dönemde Tıp Fakültesi Sekreterliği yapan Ramazan Çelik, olayla bir ilgisinin olmadığını ve YÖK Başkanı'nın yanlış bilgilendirildiğini ifade ederek, basın aracılığıyla kendisinden özür dilemesini istemişti.

YÖK Başkanı özür dilemeyince kendi hakkında 5 bin YTL manevi tazminat davası kazanmıştı. Yerel mahkeme, Çelik'i haklı bularak 4 bin YTL ödemesine karar vermişti.

Karar, Yargıtay tarafından onanınca Çelik, Teziç'ten tahsil ettiği 4 bin YTL'yi mikro kredi projesine hibe etme kararı aldı.

Mikro Kredi Projesi'nin bugün yapılan aylık toplantısına katılan Çelik, Teziç'ten aldığı 4 bin YTL'ye kendisi bin YTL ve çalıştığı özel kurumun ortaklarından bin'er YTL'e ekleyerek toplam 8 bin YTL'lik Çek'i yetkililere basın mensuplarının önünde verdi.

Çelik, burada yaptığı konuşmada geçmişte yaşanan olaylarla ilgisinin olmamasına rağmen isminin karıştırılmaya çalışıldığını ifade ederek, bunun üzerine bu davayı açıp ve kazandığını hatırlattı.

Ramazan Çelik, davayı açtığı zaman kazanması halinde parayı hayır kurumlarına hibe edeceği sözünü verdiğini aktaran Çelik, kazandığı parayı tahsil etmesinden sonra en uygun olarak Mikro Kredi Projesi'ni uygun gördüğü için valiliğe başvurarak bu hibeyi yapmak istediğini anlattı.

Çelik, "Erdoğan Teziç'in de Van Mikro Kredi projesi'ne 4 bin YTL'lik katkısı olmuştur." şeklinde konuştu.

Aktif haber



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,016 µs