En Sıcak Konular

Darfur’da katliam planları

12 Mart 2008 14:22 tsi
Darfur’da katliam planları Siyonisti lobinin, Sudan’ın Darfur bölgesinde karışıklıklar çıkarma ve toplu katliamlalar yapma planı ortaya çıkartıldı

Dünyadaki siyonist lobinin, Sudan’ın sorunlu bölgesi Darfur’da karışıklıklar çıkarma ve toplu katliamlalar yapma planı ortaya çıkartıldı. Sudan’ın Kahire’deki büyükelçisi İdris Süleyman, İsrail’in bölgeye müdahil olma ve Sudan’daki sorunu içinden çıkılmaz hale getirme planları çerçevesinde, Sudan Kurtuluş Hareketi’ne bağlı Abdülvahid en-Nur birliklerinin Telaviv’de bir temsilcilik açmasına izin verdiğini açıkladı. 


Süleyman, Kahire’de düzenlediği basın toplantısında İsrail’in karışıklıklardan yararlanmak amacıyla Darfur sorununa daha ilk gününden beri el attığını ve dünyadaki örgütlü lobileri aracılığıyla medyada sorunun daha da fazla yer almasına çalıştıklarını söyledi.

Sudanlı büyüekelçi siyonislobilerin dört hususu kullandıklarını belirtti: 


Medyada Yahudilerin daha fazla sempati kazanması ve daha fazla bağış toplamak amacıyla, Darfur’da olduğunu iddia ettiği toplu kıyımlarla Nazi soykırımı arasında paralellikler kurmak ve bunu sürekli olarak gündeme getirmek. Böylece Darfur’da kendisine bağlı Aramram ordusuna yönelik desteği artırmak.
Tam da İsrail’in Gazze’de soykırım uyguladığı ve çoğu sivil 135 masum insanı katlettiği sırada Darfur sorununu gündeme getirerek İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamları gözlerden uzak tutmaya çalışmak.
Darfur’da etnik bir sorun yaşanıyor izlenimini vermek için Müslüman Arapların Müslüman Afrikalılara karşı etnik temizlik uyguladığı şayialarını yaymak.
Darfur’a uluslararası güçlerin müdahale etmesini sağlamak için Avrupa ve Amerikalıları kırşıkırtarak BM’den Sudan karşıtı karar çıkmasını ve dünyanın çeşitli kentlerinde gösteriler yapılmasını sağlamak. Nitekim şimdiye kadar Sudan aleyhinde 20 kadar karar çıkmasını sağlamışlardır.
Büyekelçi ayrıca siyonist lobinin Darfur’da katliamlar ve etnik temizlik yapıldığı iddiasıyla bir kampanya başlattığını ve bu çerçevede Darfur’u Kurtarma Koalisyonu oluşturduğunu ifade etti.


Büyükelçinin ifadelerine göre bu koalisyonun başında olan kişi, aylık 500 bin dolar maaş alıyor. Bu rakam, 200 bin dolar maaş alan ABD başkanı Bush’un maaşının iki katından fazla..

Sudan’ın Kahire büyükelçisinin açıklamalarına göre, Washington Post ve ABD’deki birçok gazetede, siyonist lobinin ABD Başkanı Bush’u Sudan’a yaptırımlar uygulamaya nasıl razı ettiğini kanıtlayan belgeler açıklanmış bulunuyor. 


Darfur’daki İsrail Silahları


İdris Süleyman’ın açıklamaları bununla da sınırlı değil..Sudan’ın Kahire Büyükelçisi, Sudan hükümetinin Darfur’da yaptığı operasyonlar sırasında isyancılardan çok miktarda İsrail yapımı silahlar ele geçirdiklerini  ayrıca Ürdün hükümetinin Amman’da İsrail hükümetinde müsteşarlık görevi yapmakta olan Dani Yatom’un oğlunun başında bulunduğu silah kaçakçılığıyla meşgul olan bir çeteyi deşifre ettiğini belirtiyor. İsrail, Darfur’daki isyancılara yardım ederek, sorunun devam etmesini ve Sudan’ın bölünmesini amaçlıyor.


Büyükelçinin konuyla ilgili olarak dikkat çektiği noktalardan biri de Haaretz gazetesinde yayınlanan, İsrail’in Darfurlu isyancılara silah satışının ayrıntılarının yer aldığı bir haber. 16 Şubat’ta yayınlanan bu habere göre İsrail, Sudan’a komşu olan ülkelerden Çad üzerinden Darfurlu isyancılara silah desteği sağlıyor. Belçika’nın başkenti Brüksel’deki stratejik araştırmalar merkezinin yayınladığı bir rapor da Haaretz gezetesinin bu haberini destekler nitelikte. Raporda, İsrail’in Sudan’ın sorunlu bölgesi Darfur’u Afrika’daki silah kaçakçılığının merkezi haline getirdiği belirtiliyor. Merkez, Darfur’un İsrail tarafından silah deposu haline getirildiğini ve Afrika’daki birçok krizin buradan yönetildiğini ifade ediyor. 

Sudanlı büyükelçi, Sudan Kurtuluş Hareketi’nin Telaviv’de büro açmasıyla aslında İsrail’in Gazze’de işlediği soykırımla birlikte kendisinin de yakmış olduğunu söylüyor.

Timetürk



Bu haber 217 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,383 µs