En Sıcak Konular

"Konuşursam TSK yıpranır"

12 Mart 2008 13:08 tsi
Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun açıklamaları ile başlayan Orgeneraller polemiğinde söz sırası Özkök'deydi. Kıvrıkoğlu'nun suçlamalarını haksızlık olarak niteleyen eski genelkurmay başkanı, konuşarak TSK'yı yıpratmak istemediğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Org. Kıvrıkoğlu'nun, kendisinden sonra gelen Org. Hilmi Özkök'e yönelttiği "irtica" suçlamalarına Org. Özkök cevap verdi.
 
Genelkurmay eski Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun, halefi olmasına karşı çıktığı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, irtica ile mücadele konusunda kendisine yöneltilen eleştiriyi haksız bulduğunu söyledi.

Kıvrıkoğlu'nun "Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanı olmasını istemiyordum" yönündeki açıklamaları, Ankara'da günün konusu oldu. 'Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu'na katılan Özkök, Kıvrıkoğlu'nun değerlendirmelerine, "Bilgim yoktu. Ama kulağıma geliyordu. Atama kararım hükümetin takdiridir. O gün öyle düşünülmüş olabilir. Polemiğe girerek TSK'yı yıpratmak istemem. Olayları tarih gösterecektir" diye konuştu. Özkök, Hürriyet'in konuyla ilgili soruları üzerine de "Ben de olayı gazetenizden öğreniyorum. Ama üstünde konuşmak istemiyorum" dedi. Özkök, Kıvrıkoğlu'nun kendisinin irtica ile yeterince mücadele etmeyeceği yönündeki değerlendirmesini ise şöyle karşıladı:

"Haksız. Ona göre öyle, bana göre böyle. Herkes yaptığı işle değerlendirilir. Herkes kendi akıl değerlendirmesi içinde konulara bakar. Elektriğin ne olduğunu sormuşlar birine. O da 'elle tutulmaz; ama gözle görülür' demiş. Bizim yaptığımız da budur."

Kıvrıkoğlu'nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmasını uygun görmediği emekli orgeneral Edip Başer de sempozyumunu katılımcıları arasında yer aldı. Başer ise Kıvrıkoğlu'nun kendisiyle ilgili açıklamaları konusunda şunları söyledi: "Ben tartışmak istemiyorum. Yazdıklarınızı okudum. Anladığım bir takdir meselesi var, komutanın bir takdiri. Ben de ona saygı duyarım. Gerekçesi üzerinde de durmadım. Ama vicdanen kendime baktım. Hatalı, yanlış birşey görmedim; önemli olan budur."
Aktif Haber



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,864 µs