En Sıcak Konular

Dikkat! Etkili Sağanak yağış

12 Mart 2008 12:25 tsi
Türkiye’de kısa süreli bahar yağışları, yerini cephesel yağışlara bırakıyor. Cuma günü hava 4-5 derece soğuyacak. Bölge bölge 5 günlük hava durumu:

Bugün Ege Bölgesi’nde Perşembe ve Cuma günleri ise kuzey ve iç kesimlerde sağanak yağış bekleniyor. Cuma günü hava 4-5 derece soğuyacak.

İstanbul ve Ankara’da bugün gökyüzü genellikle bulutlu, ancak ılık bir hava var. Yarın gece her iki kentte de sağanak yağmur ve soğuma olacak. Bugün İzmir’de gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren rüzgar hafif esecek. Yarın ise hava açıyor. Bursa’da hava kapalı ve aralıklarla yağmur görülecek. Bugün Adana’da bulutlanma artıyor, ancak sıcaklık yüksek. İstanbul 15, Ankara 14, İzmir 16, Bursa 17, Adana 22 derece.

 Marmara Bölgesi’nde gökyüzü kapalı, Edirne-Çanakkale, Bursa arasında yağmur geçişleri de görülecek. Ancak rüzgar zayıf olduğundan sıcaklık 15 derecenin üzerinde. Yarın akşam karayele dönecek rüzgar, havayı soğuturken; özellikle İstanbul-Sakarya arasına yer yer de kuvvetli sağanak yağmur bırakacak. Bugün Edirne 18, Çanakkale 15, Sakarya 18 derece.

 İç Anadolu Bölgesi’nde sıcaklık fazla değişmezken, bulutlanma artıyor. Yarın geceden itibaren bölgede sağanak yağış bekleniyor. Cuma günü sıcaklık 10 derecenin altına inecek ve yağmur ve Sivas-Tokat çevresinde kuvvetli karla karışık yağmur bekleniyor. Bugün Konya 14, Eskişehir 13, Sivas 10 derece.

 Ege Bölgesi’nde lodos bugün öğleden sonra hafifleyecek. Kıyı kesimlerde ve özellikle Muğla ve Aydın’ın ilçelerinde kuvvetli, gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor. Su baskınlarına karşı tedbirli olunmalı. Yarın ise bölgede hava yeniden açacak. Bugün Denizli 15, Kütahya 14, Muğla 17 derece.

 Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sıcaklık yine yüksek değerlerde. Bugün daha çok öğleden sonra Antalya’nın batısında kalan ilçelerinde ve Isparta-Burdur arasında gök gürültülü sağanak yağmur görülecek, bu kesimde de su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı. Cuma günü Güneydoğu’da da kuvvetli yağmur var. Bugün Antalya 18, Diyarbakır 17 derece.

 Doğu Anadolu’da bugün hava bulutlu olacak. Ancak sıcaklık yükseliyor. Bugün bölgede önemli bir yağış beklenmezken, yarın Erzurum ve Van civarı yağışlı olacak. Cuma günü ise bölge genelinde kuvvetli yağış bekleniyor. Bugün Erzurum 3, Malatya 18, Van 7 derece.

 Karadeniz Bölgesi’nin batısında hava daha kapalı. Akşam Bolu-Samsun arasında çok hafif yağış geçişleri olabilir. Bölgede Perşembe akşamından itibaren hava soğuyacak ve özellikle Cuma günü kuvvetli yağış ve iç kesimlerde karla karışık yağmur bekleniyor. Bugün Trabzon 16, Bolu 15, Samsun 18 derece.

NTV



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,213 µs