bombanın faili Jitemci | " /> bombanın faili Jitemci | "/>

En Sıcak Konular

Trene konulan bombanın faili Jitemci

12 Mart 2008 11:38 tsi
Trene konulan bombanın faili Jitemci Ekim 2007'de Kars'tan hareket eden Doğu Ekspresi'ne konulan bombanın faili; terörle ilgili bir kişi olmadığını ve “Jandarma Komutanlığı ile irtibatlı çalıştığını” açıkladı. Trene A4 bomba konulmuş ancak son anda farkedildiği için faciadan d

 Doğu Ekspresi'ne bomba konulması olayının faili oldukları iddiasıyla yargılanan sanıklardan Turan Erdoğan'ın avukatı Cafer Atalay, müvekkilinin, terörle ilgili bir kişi olmadığını ve “Siirt Alay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı ile irtibatlı çalıştığını” iddia etti.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanıklar Lokman Körhan, Turan Erdoğan, Ömer ve İbrahim Sain ile avukatları katıldı. Diğer sanıklarla birlikte ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilen sanık Turan Erdoğan, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, kendisinin terör örgütü ve bombalarla bir ilgisinin olmadığını iddia etti.

Jandarma'yla irtibatlı

Erdoğan'ın avukatı Cafer Atalay, müvekkilinin, “Siirt Alay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı ile irtibatlı çalıştığını” ve terörle ilgili birisi olmadığını iddia etti. Bu konuya ilişkin olarak mahkemeye 3 sayfalık yazılı dilekçe sunduklarını belirten Atalay, “Dilekçemizde belirttiğimiz görevli personellerin, Erdoğan ile ilgili olarak dinlenilmesini talep ediyoruz” dedi. Müvekkili Erdoğan'ın köy muhtarlığı da yaptığını kaydeden Atalay, tahliye talebinde bulundu.

Savcı ise Erdoğan'ın avukatının talebi doğrultusunda, belirtmiş olduğu tanıkların dinlenilmeleri için bulundukları birlik mahkemesine talimat yazılmasını ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Savcının talebi doğrultusunda karar veren heyet duruşmayı erteledi.

Ekim 2007'de Kars'tan hareket eden Doğu Ekspresi'ne A-4 bomba konulduğu son anda farkedilmiş ve bir faciadan dönülmüştü. Olayın failleri olduğu ileri sürülen 4 kişi kısa sürede yakalanmıştı.

Aktif Haber



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,968 µs