En Sıcak Konular

Türkiye'ye Dolar yağacak

12 Mart 2008 10:25 tsi
Türkiye'ye Dolar yağacak Dünya liderleri körfezde aşırı miktarda biriken doların peşine düştü. "Coğrafi ve tarihi açıdan körfez ülkelerine daha yakın olan Türkiye'de cazibe merkezi olabilecek mi" sorusuna cevap Kuveyt Ulusal Bankası CEO'sundan geldi.

Turkish Bank’ın yüzde 40’ını satın alan NBK’nın CEO’su Dabdoub ‘Körfez’den Türkiye’ye 30 milyar dolar doğrudan yatırım gelir’ dedi

National Bank of Kuwait (NBK) CEO’su İbrahim Dabdoub, ‘Özellikle bizim bölgemizden buraya bir ilgi olacağını ve yabancı doğrudan yatırım konusunda 30 milyar dolara ulaşacağınızı düşünüyorum’ dedi.

NBK’nın, Turkish Bank’ın yüzde 40’lık hissesini satın almasıyla oluşan yeni ortaklık yapısına ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Dabdoub, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden Türkiye’ye sermaye akışının miktarına ilişkin net bir rakam veremeyeceğini kaydederek, ‘Özellikle bizim bölgemizden buraya bir ilgi olacağını ve yabancı doğrudan yatırım konusunda 30 milyar dolara ulaşacağınızı düşünüyorum ve ümit ediyorum’ dedi.

NBK olarak bütün Orta Doğu ve Körfez ülkelerinde müşterilere hizmet verdiklerini kaydeden İbrahim Dabdoub, özellikle bireysel bankacılık alanında deneyim sahibi olduklarını ve Turkish Bank’a bireysel bankacılık alanında daha fazla şube açması için katkı sağlayacaklarını kaydetti.

NBK: Halkbank satışında yokuz

NBK’NIN CEO’su İbrahim Dabdoub, finans alanında başka yatırımlar ve Halkbank özelleştirmesine ilişkin olarak şu an başka bankalarla ilgilenmediklerini, Halkbank’ın çok büyük bir banka olduğunu, Turkish Bank’ın şu anda Körfez yatırımlarını getirmek için yeterli olacağı düşündüğünü aktardı. Turkish Bank CEO’su Hakan Börteçene ise ‘2010 yılında sizlerin karşısına 80 şubelik, Türkiye’nin lider orta ölçekli bankası olarak çıkma arzumuz var’ dedi.

İnternet Haber



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,329 µs