Füze denklemi! | " /> Füze denklemi! | "/>

En Sıcak Konular

Füze denklemi!

12 Mart 2008 09:43 tsi
Füze denklemi!
Bush’un Batı Avrupa füze sistemi planı gerçekleşiyor. Gates’in Ankara ziyaretinde Türkiye plana dahil edilirken Beyaz Saray, Polonya Başbakanı’na tarihi kararı onaylattı. Füze menzilleri İran’ı gösterirken Rusya teyakkuza geçti.

Beyaz Saray Polonya Başbakanı Donald Tusk'ı Batı Avrupa'da yeni füze savunma sistemi konusunda Bush yönetimi kararlarını açıklamak için Washington'da ağırlıyor. Füze kalkanın ilk ayağı Polonya'nın bu stratejiyi benimsemesi olarak gösterilirken sistemin beyninin Türkiye'nin bu yeni savunma doktrinine dahil edilmesi olarak ifade ediliyor. Bu amaçla Gates'in son Ankara ziyaretinde konunun gündeme geldiği ve Türkiye'nin Batı Avrupa sistemleri stratejisinin Asya ve Kafkasya boyutunda tek önemli ülke olduğunun altı çiziliyor.

BUSH'UN HAYDUT DEVLETLERİ

 Başkan Bush'un haydut devletler sınıflamasında ifade ettiği İran ve Kuzey Kore'nin “dünya sistemi”ne yönettiği tehditi bertaraf etmek için geliştirdiği yeni savunma doktirinin tek hedefinin İran üzerinden Pasifik ve Atlantiğin kontrolü olduğu belirtiliyor.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in Ankara ziyeretinde gündeme gelen konuyla ilgili açıklamada bulunan Pentagon Sözcüsü Geoff Morrell, Polonya Başbakanı'nın Beyaz Saray'da Başkan Bush'la füze savunma sistemleri ve ordu modernizasyonu konusunda görüşmeler yaptığı dakikalarda Gates'in Ankara'daki temaslarında aynı konunun gündeme geldiğini doğruladı. Dick Cheney'nin Ankara'ya yapacağı gezide de bu konunun tekrar gündeme geleceği belirtilerek ABD için füze sistemi konusunun önemi vurgulandı.

CHENEY'İN PEKİŞTİRME GEZİSİ

 Bu doktrinin Avrupa ayağında yer alan Polonya ve Çek Cumhuriyeti'yle birlikte Türkiye ve ABD diplomasi merkezlerinin son derece gizli olmasını istedikleri yeni strateji hazırlığının hedefinde ise İran'ın çok net görüldüğü belirtiliyor. Rusya ise, bu doktrine karşı savaş başlatacağı sinyallerini veriyor.

bugün



Bu haber 353 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,535 µs