Söylediklerim atasözü oluyor | " /> Söylediklerim atasözü oluyor | "/>

En Sıcak Konular

Büyükanıt: Söylediklerim atasözü oluyor

10 Mart 2008 22:17 tsi
Büyükanıt: Söylediklerim atasözü oluyor
Daha önce, 'Sözde değil özde' sözüyle gündem olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Siyaset elbisemi çıkarırım' açıklamasını esprili bir şekilde cevapladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Başbakan Erdoğan'ın 'Siyaset elbisemi çıkarırım' açıklamasını espirili bir şekilde 'Ben bir şey söylüyorum, o atasözü oluyor' şeklinde değerlendirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Merkez Ordu Evi'nde verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sınır ötesi operasyonun ardından basınla yaşanan iletişim sorununa atıfta bulunan Orgeneral Büyükanıt, genelkurmay başkanlarının yalan söylemeyeceğini belirterek, "Yalan söyleme lüksümüz yok. Yalan bir süre sonra ortaya çıkar. Sonuç, üzücü olsa da genelkurmay başkanları yalan söylemez. Ben üniformamı çıkarırım dedim daha ne söyleyebilirim" dedi. Kendisinin yıllardır, bu işin içinde olduğunu vurgulayan ve "Bana bir askeri operasyon gösterin ki, bu yapılandan daha şeffaf olsun" diyen Orgeneral Büyükanıt şunları kaydetti:

"1997 yılında Kuzey Irak'a girdik. İçeride basın mensubu yoktu. Sorunsuz operasyonu yaptık ve çıktık. Ahmet tepede Mehmet tepede denir mi? 22 Şubat bildirisinde kısa sürede çekileceğimizi söyledik. Son cümleyi iyi okuyunuz. Daha sonraki açıklamalar oldukça ayrıntılıydı. Hatta bu kadar ayrıntı asker için tehlikeliydi."

Kandil Dağı'nın Türkiye sınırına kaç kilometre olduğunu soran gazetecilere Orgeneral Büyükanıt, "100-110 kilometre. Kandil'den Türkiye sınırına yürüyerek 10 günde gelebildiğini söylüyor terörist" diye cevap verdi. Orgeneral Büyükanıt, Kuzey Irak'taki kara harekatında hiçbir idari zaiyatın olmadığını, donma tehlikesi yaşanmasına karşın donarak ölen kimsenin olmadığını vurguladı.

"Bu operasyon hesap-kitap işi" diyen Büyükanıt, bu tür operasyonlarda karın derinliğinden ayın ışığına kadar hesap yapıldığını bildirdi.

Büyükanıt, "Kahraman olanlar oraya gidenlerdir" ifadesini kullanarak, operasyona katılan Mehmetçik'i övdü. Orgeneral Büyükanıt, bir gazetecinin BBG evi açıklamasını hatırlatması üzerine BBG adlı programı hiç izlemediğini ve gazetelerden okuduğunu söyledi.

Kuzey Irak'taki törer örgütü mensuplarına yönelik hava ve kara operasyonlarında önemli olanın Kuzey Irak'ın terör örgütü için güvenli bir bölge olmasını ortadan kaldırmak olduğunu belirten Orgeneral Büyükanıt, bir başka hedefin ise buradaki teröristin ümidini kırmak olduğunu ifade etti. 'ABD desteği olmadan bu operasyon yapılabilir miydi?' sorusuna Orgeneral Büyükanıt, "Kaç kere girdik ama istihbarat önemli. İstihbarat zaiyatı düşürüyor" karşılığını verdi. Büyükanıt, 'Üniformamı çıkarırım dedikten sonra başbakan siyaset elbisemi çıkarırım dedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusu üzerine daha önce yaptığı 'Özde değil sözde' açıklamasına atıfta bulunarak, "Ben bir şey söylüyorum, o atasözü oluyor" dedi.

haber7

 



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,371 µs