En Sıcak Konular

Talat : Bir girişim olacağı kesin

10 Mart 2008 21:34 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorununun çözümü için ''bir son çaba olsa bile bir girişimin olacağının hemen hemen kesinleştiğini'' söyledi.

Mehmet Ali Talat, BM'nin, sorunun çözümü için devreye girdiğinde, çözümü gerçekten isteyen ve bunun için birçok özveriye katlanan Kıbrıs Türkü'nü yanında bulacağını belirterek, aynı şeyi Kıbrıs Rum tarafından da beklediklerini bildirdi.

Talat, 2003-2004 yıllarında Annan Planı müzakereleri sürecinde oluşturulan komitelerde kamu görevlisi olmadıkları halde gönüllü olarak çalışanlara bu akşam Girne'de resepsiyon verdi. Talat, burada yaptığı konuşmada, resepsiyonla, halka ve uluslararası topluluğa mesaj vermek istediklerini belirterek, ''Demek istedik ki, biz nasıl ki daha önce hazırdık, nasıl ki geçmiş yıllarda bütün varlığımızla bütün gücümüzle Kıbrıs sorununu çözmek için iyiniyetle çalıştık, bugün de çalışıyoruz'' dedi.

Türkiye ve siyasal partilerle yaptıkları değerlendirmelerde Kıbrıs Türk tarafı olarak müzakerelere hazır olduklarını duyurduklarını anlatan Talat, şöyle devam etti:

''Bu müzakereler başlar veya başlamaz, şu an bilmiyorum. Ancak her şart altında Kıbrıs sorununun çözümünün bir gereklilik olduğu tüm dünya tarafından kabul edildiğine göre, bir son çaba olarak olsa bile bir girişimin olacağı hemen hemen kesinleşmiştir. Bütün diplmatik bilgiler, yakında BM'nin devreye gireceğini göstermektedir. BM, devreye girerken çözümü gerçek anlamıyla arzulayan, bunun için birçok özveriye katlanan Kıbrıs Türkü'nü elbette yanında bulacaktır. Aynı şeyi Rum tarafından da bekliyoruz.''

''Bugün yeni bir sürecin başlangıcındayız'' diyen Talat, Rum kesiminde ilginç bir seçim yapıldığını, seçim sonucunu herkesin Kıbrıs Rum halkının çözümsüzlük politikasına prim vermemesine bağladığını, kendisinin de aynı kanıda olduğunu bildirdi.

Rum seçimlerini ''Kıbrıs'ta barış istediği izlenimi veren bir liderin kazandığını'' belirten Talat, Kıbrıslı Türkler'in, bu sonucu Kıbrıs sorununu çözme yolunda değerlendirmek istediklerini kaydetti. 

haber7



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,892 µs