En Sıcak Konular

Hükümetten ses kaydı açıklaması

10 Mart 2008 17:06 tsi
Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Cemil Çiçek, Tansel Çölaşan'a gönderme yaptı, internetteki gizli ses kayıtlarını yorumladı. Çiçek Kürdistan sözüne yüzünü buruşturdu mu?

Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında saat 11.15'te toplanan Bakanlar Kurulu sona erdi.  Bakanlar Kurulu toplantısı 4 saat 45 dakika sürdü.

Toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek açıklama yaptı. Çiçek'in toplantı ile ilgili yaptığı açıklamalar şöyle:

"AB'ye uyum konusunda pek çok mevzuatı değiştirdik. AB'ye uyum konusunda yapılan çalışmalarla ilgili Milli Gelirle ilgili güncellemelerin nelere göre yapılacağı konusu görüşüldü. Milli gelir hesaplaması AB'ye uym için değiştirilmiştir.

İkinci olarak Sayın Başbakan'ın İzmir'a yaptığı ziyaret sırasında gündeme gelen serbest bölge konusu... Serbest bölge konusunun yeni baştan ele alınması için çalışma başlatılmıştır. Yasal düzenleme gerekiyorsa yasal düzenleme yapılacaktır.

Üçüncü konu Türkiye'nin ağırladığı önemli isimler olmuştur. Bunlardan biri KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat olmuştur. Kıbrıs sorunun çözümü için girişimler bir kez daha gözden geçirilmiştir. 2008'de Kıbrıs konusu bir kez daha dünya gündemine gelecektir.

Bunun akabinde Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani 5 bakanıyla birlikte Sayın Cumhurbaşkanının davetlisi olarak ülkemize bir ziyarette bulunmuştur. Irak bizim komşumuz ancak epey sorunlu bir komşumuzdur. Bu sorunun çözümü konusunda ikili görüşmeler yapılmıştır. Terör konusu en önemli gündem maddesi olmuştur. Terör uluslaraarası ilişkileri zehirleyen bir yılandır. Terör konusu Türkiye Irak ilişkilerini engelleyen önemli bir unsurdur. Ancak diğere taraftan Irak'a yatırımlar da sürdürülmeye çalışılmaktadır. Irak'a daha çok yatırım yapmayı planlıyoruz. Talabani'nin ziyareti yeni bir işbirliğinin ilk adımıdır.

Türkiye'den bir heyetin Irak'a gidip gitmeyeceği konusunda sorulan soruya Çiçek, yapılan toplantılarda bu tür bir konunun gündeme gelmediğini söyledi.

Çiçek, 301'inci madde ile ilgili bugün toplantıda gündeme gelmediğini ifade etti..

Çiçek, Tansel Çölaşan'ın 27 Mayıs ile ilgili yaptığı açıklama ile ilgili, "Böyle bir açıklamanın yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Eğer yapılmışsa bu son derece yanlıştır. Hukuk adamlarının hukukun dışında olan bir durumu tasvip etmesi hiç uygun olmayan bir durumdur. Hele bir de bu açıklamayı yapan yargı mensubuysa bu çok daha vahimndir. Kim bu ülkede bir çözüm arıyorsa bu hukukun içinde olmalıdır. 27 Mayıs gibi konuyu böyle yorumlamak hatadır.  Konuşacaklarsa da emekli olduktan sonra konuşabilirler. Bu kadarı 301'e girmez." dedi.

Terörle sadece askeri yöntemlerle mücadele edilmez. Aynı zamanda siyasi mücadelede yapılmalıdır. İmkanlarımız ölçüsünde teröre karşı siyasi ve ekonomik tedbirlerde almaya çalışıyoruz. Talabani'nin ziyareti de teröre karşı siyasi tedbirin bir parçasıdır.

Son günlerde internette yer alan ses kayıtları ile ilgili soruya da cevap veren Çiçek, "Önemli iddialar kendileriyle ilgili gündeme gelmişse bununla ilgili bir açıklama yapılmalıdır. Bizimle ilgili bir haber çıktıysa biz doğrudur veya yanlıştır diyoruz. Onlarında bir şeyler demesi lazım. Bu açıklamaları yaptılarsa ve doğruysa da içeriği bu kez suç teşkil etmektedir. Bu kez de yetkililerin devreye girmesi gerekir. Ayrıca yasa dışı dinleme yapmak da suçtur. Bunun da ayrıca araştırılması gerekir."

Kürdistan ifadesinden yüzünün ekşidiği yönündeki yorumları da değerlendiren Çiçek, "yüz ifadelerimizin okunduğuna da ilk kez şahit oluyoruz. Bunlar daha çok yorumla ortaya atılan şeylerdir. Bunların hiç biri doğru değildir. Biz bir devlet görevi yapıyoruz. Bir ülkenin devlet başkanını en iyi şekilde ağırlamak bizlerin sorumluluğumuz ve misafirperverliğimizin gereğidir.

Siz hiç keçinin kuyruğuna bakarak hava tahmini yapmaya kalmayın hava açıktır dersiniz farklı çıkar." şeklinde sözlerini tamamladı.

HABER 7
 



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,892 µs