En Sıcak Konular

ÖSS'de başörtüsü kararı

10 Mart 2008 16:48 tsi
ÖSS kılavuzunda yer alan “sınava başı açık girmek zorunludur" ibaresinin kaderi 13 Mart Perşembe günü yapılacak YÖK Genel Kurulu’nda belirlenecek.

YÖK üyelerinin bir kısmı Anayasa’nın 10 ve 42. maddelerinde yapılan değişikliği bu ibarenin kalkması için yeterli olarak görürken, bir kısmı da Anayasa Mahkemesi’nin kararının beklenmesi gerektiği görüşünde.

ÖSS kılavuzunda “sınava başı açık girmek zorunludur" ibaresinin kaderi 13 Mart Perşembe günü yapılacak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu’nda belirlenecek. YÖK ise konu ile ilgili olarak ikiye ayrılmış durumda. YÖK üyelerinin bir kısmı Anayasa’nın 10 ve 42. maddelerinde yapılan değişikliği bu ibarenin kalkması için yeterli olarak görürken, bir kısmı da Anayasa Mahkemesi’nin kararının beklenmesi gerektiği görüşünde.

YÖK Genel Kurulu 13 Mart 2008 Perşembe günü YÖK Başkanlığı’nda toplanıyor. Genel Kurul’da ÖSS sınav kılavuzunda yer alan “sınava başı açık girmek zorunludur" ibaresinin tartışılması bekleniyor. YÖK üyelerinin bir kısmı söz konusu ibarenin kaldırılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Anayasa değişikliğini onaylamasının yeterli olduğunu kaydederken, bazı üyeler ise Anayasa Mahkemesi kararının beklenmesi gerektiğini belirtiyorlar.

PROF. DR. YÜZBAŞIOĞLU: “ANAYASA MAHKEMESİ KARARI BEKLENMELİ"YÖK Üyesi Prof. Dr. Nemci Yüzbaşıoğlu, ANKA’ya yaptığı açıklamada, ÖSS’nin Haziran ayında yapılacağını ve önlerinde yeterli zaman olduğunu dile getirerek, söz konusu ibare ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi kararının beklenmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Yüzbaşıoğlu, konunu yargıya intikal ettiğini ve yargı kararı öncesinde ibarenin kaldırılmasının üniversitelerde karışıklığı yol açabileceğini ifade etti.

ÖSYM, YÖK KARARINA GÖRE HAREKET EDECEKÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan YÖK Genel Kurulu’nda karar alınması halinde ÖSS başvurularında türbanlı fotoğrafların kabul edileceğini ve adayların sınavlara da bu şekilde alınabileceklerini söylemişti. Yarımağan, ÖSYM’nin YÖK’e bağlı bir merkez olduğunu belirterek, “Bu yüzden bizim için üniversitelerin görüşlerinden çok YÖK Genel Kurulu kararı geçerli olacak. O zaman türbanlı adaylar sınavlara da alınacak. Ancak YÖK’ten bu yönde karar çıkmasına rağmen, başvuruların son bulacağı 7 Nisan’a kadar bu kez de Anayasa Mahkemesi’nden anayasa değişikliği ile ilgili iptal kararı çıkarsa türbanlı fotoğrafla yapılan başvurular geçersiz olacak. Bu kez de uygulama tersine işleyecek. Türbanlı fotoğraflı başvurular bu kez ayıklanacak ve başvuru fotoğraflarının türbansız olması istenecekö açıklamasında bulunmuştu.

Dağıtımı başlatılan ÖSS Kılavuzu’nda bir değişiklik olması halinde YÖK Başkanlığı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı’na kılavuzdaki “sınava başı açık girmek zorunludurö ibaresinin kaldırılması için ek bir açıklama gönderecek. ÖSYM Başkanlığı da, türbanlı öğrencilerin sınavlara alınması için sınav merkezlerine genelge göndererek serbest bırakıldığın duyuracak.

ÜNİVERSİTELERİN KADRO SIKINTISI GÜNDEME GELEBİLİRGenel Kurulda, ÜAK tarafından vurgulanan kadro atamalarının durdurulması kararının da gündeme gelmesi bekleniyor. Prof. Dr. Nemci Yüzbaşıoğlu, kadro izinlerinin durdurulmasının rektörlerin birçoğunun şikayetçi olduğu bir konu olduğunu belirterek, gündeme gelebileceğini kaydetti. Prof. Dr. Yüzbaşıoğlu, YÖK’ün kadro izinlerinin yanı sıra araştırma görevlilerinin merkezi sınav sistemi ile atanmasına ilişkin iki komisyon kurduğunu da anımsatarak, “Bu konularda zaten çalışmalarımız sürüyor" dedi.
Haber 10



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,051 µs