En Sıcak Konular

Gazi olan asker Zap'ı anlattı

10 Mart 2008 15:48 tsi
Pusuya düşürülmüşlerdi. Yoğun ateş altındalardı. Kurşun ona doğru geldi. Ama 50 kuruş hayatını kurtardı. Gazi Zap'ı anlattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK terör örgütüne yönelik Kuzey Irak'ta düzenlediği harekatın gazilerinden Ali Karagöz, Denizli'deki baba evine döndü. Gazi Karagaöz, "Teröristlere çok büyük zayiat verdirdik. Bir daha toparlanmaları kolay olmaz." dedi.

Kuzey Irak'a yapılan Güneş harekatında gazi olan 21 yaşındaki Ali Karagöz'ün o sırada cebinde bulunan 50 YKr, teröristlerle girilen sıcak çatışmada kurşunla delindi.

ÇOK BÜYÜK ZAYİAT VERDİRDİK

Evinde dinlenmeye çekilen Ali Karagöz, harekatta ilk sıcak teması kendilerinin yaşadığını belirterek, "Pusuya düşürüldük. Teröristler hakim tepedelerdi ve bize yoğun ateş açıyorlardı. Sıcak teması bekliyorduk ama bu kadar kalabalık olduklarını düşünmüyorduk. Yine de onlara çok büyük zayiat verdirdik. Beş şehidimiz vardı. Ben de şehit olabilirdim. Vatan sağolsun." şeklinde konuştu.

BABA EVİNE DÖNDÜ

Üç kurşunla yaralanan Denizlili er Ali Karagöz, tedavisinin ardından baba ocağına döndü. Fatih Mahallesi'ndeki evinin önünde Karagöz'ün dönmesini bekleyen yakınları, askerî cankurtaranı görünce alkış tuttu. Annesi Ayşe Karagöz, oğlunun cankurtarandan indirilmesini beklemeden koşarak sarıldı. Ziyaretçilerin akın ettiği evde sevinç ve gurur birarada yaşanıyor.

Karagöz, çatışma sırasında sağ cebindeki 50 YKr'nin bacağına isabet eden kurşunla delindiği anlatarak, "Sağ cebimdeki madeni para, kurşunun tesirini azaltmış." dedi.

 İnternet haber



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,173 µs