En Sıcak Konular

Atilla Yayla'nın suçu "bu adam" demek değilmiş

10 Mart 2008 11:47 tsi
Atilla Yayla'nın suçu Prof. Dr. Atilla Yayla hakkında "Atatürk’e hakaret" iddiasıyla verilen mahkûmiyet kararının gerekçesi belli oldu. Yayla'yı 5 yıl boyunca diken üzerinde tutacak cezanın nedeni "bu adam" değilmiş.

Medyada yansıtıldığının aksine Yayla kullandığı iddia edilen "bu adam" ifadesinden dolayı mahkûm edilmedi.  "Kemalizm ifade özgürlüğü, hukukun hâkimiyeti, şeffaf ve denetlenebilir siyasi yönetim, din özgürlüğü gibi değerler açısından ilerlemeden çok gerilemeye tekabül etmektedir" dediği için mahkûm edildi. Gerekçeli karar da bu sözler suç olarak ele alındı.
 
Bu gelişme üzerine kısa bir açıklama yapan Yayla. Kararın kendisi kadar gerekçesinin de üzücü ve Türkiye’ye zarar verici olduğunu söyledi. Yayla şöyle dedi: "Türkiye bu kararla ve gerekçesiyle resmi ideolojinin vatandaşlarca eleştirilmesinin suç teşkil ettiği anti demokratik, otoriterden ülkeler arasına girmiş olmaktadır. Çağdaş uygarlığı yakalama iddiasının bir anlamı ve gerçekliği varsa süratle bu tuhaf durumdan kurtarılmalı ve ifade hürriyetine azami saygının gösterildiği bir ülke haline getirilmelidir. Çünkü, ifade özgürlüğüne saygı göstermeyen bir ülkenin çağdaş bir ülke olma şansı yoktur".

Atilla Yayla aldığı ceza nedeniyle 5 yıl boyunca bir daha bu suçu işleyemeyecek. İşlediğine kanaat edildiğinde hemen cezaevine gönderilecek. Bu nedenle Yayla İngiltere'ye gitmişti. Fetullah Gülen ile Hrant Dink'in oğlu Arat Dink'e de benzer bir ceza verilmiş, Gülen ve Dink'de çareyi yurtdışana gitmekte bulmuştu.

 



Bu haber 983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,578 µs