Ülke darbelerle gelişti | " /> Ülke darbelerle gelişti | "/>

En Sıcak Konular

Amiral Sağdıç: Ülke darbelerle gelişti

10 Mart 2008 09:58 tsi
Amiral Sağdıç: Ülke darbelerle gelişti Video paylaşım sitesi youtube'ye eklenen ve Ankara'yı karıştıran ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Öğretim Komutanı Tümamiral Kadir Sağdıç'a ait olduğu belirtilen konuşmalar önemli tartışmalar başlatacak ci

Amiral'in YouTube'taki o sözler:

* Bizde bir devlet yapısı var hiç bunların Osmanlı dönemindeki gibi ümmet sistemiyle alakası yok. Bir şekilde belli bir mesafe katettik. Maalesef ordunun her 20-25 yılda bir siyasilerin elinde yozlaşan sistemi tekrar rayına oturtmak uğruna müdahalesiyle oluştu bunlar. İnşaallah bir daha o noktalara gelinmez. Ama Demokles'in kılıcı gibi perde arkasında bu iç güvenlik ve iç istikrara dayalı misyonumuz bence devam ediyor.

* Bu konuda ne Genelkurmay Başkanı ne Kuvvet Komutanı, ne de Harp Akademileri Komutanımızın bana böyle bir konuşma yap diye bir direktifleri yok. Şahsi değerlendirmemi söylüyorum. Yani biz sıkı bir şekilde durup aydınlanma, ileriye gitme yönünde devlet sistemini ayakta tutmak için iç misyonumuzun da birinci öncelikli olarak görevimizin başında olduğumuzu hissettirmek durumundayız.
* Keşke Lüksemburg gibi, Almanya gibi etrafında sıkıntıları olmayan bir bölgede bulunsaydık da, ayrıca Rönesans reform sürecini 5 asır geçip, birey olarak siyasi haklarımızı şoför de olsak, deniz subayı da olsak, profesör de olsak eşit kullanabilme olgunluğunda olsaydık da biz silahlı kuvvetler olarak sadece dış tehditlerle ilgilenseydik. Ama durum bu değil.

Dünyanın en çok izlenen video paylaşım sitesi YouTube'ta son günlerde art arda Ankara'yı karıştıran ses kayıtları yayınlanıyor. Tarz, şekil olarak birbirine çok benzeyen ve tek elden çıktığı izlenimi veren ses kayıtlarına en son Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Öğretim Komutanı Tümamiral Kadir Sağdıç'a ait olduğu öne sürülen bir kayıt daha eklendi.

AMİRAL 'DARBE' İMASINDA BULUNDU
Bir hafta önce YouTube'a konulan kayıtta Tümamiral Sağdıç olduğu öne sürülen bir kişi darbe imasında bulunuyor ve askerlerden oluştuğu izlenimi veren bir topluluğa konuşma yapıyor. Komutan konuşmasında ordunun her 20-25 yılda bir siyasilerin elinde yozlaşan sistemi tekrar rayına oturtmak zorunda kaldığını ve askerin gerektiği zaman gerekli reaksiyonları gösterebileceğini söylüyor. Uzmanlar ses kayıtlarının sahte olabileceğini vurgulasa da son dönemde YouTube'a bu şekilde birçok ses kayıdının konulmasının üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu ifade ediyor.

ARKASINDA KİM VAR?
Ses kasetlerinin iktidarın uygulamalarına muhalif ve bu uygulamaları sert dille eleştirenlere ait olması dikkat çekici. Ancak nasıl ve kim tarafından kaydedildikleri muçhul. Sitede ilk olarak eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e ait olduğu ileri sürülen ses kaydı yayınlandı. Teziç'in ardından ise Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler Komutanı Tuğgeneral Münir Erten'e ait ses kaydı söz konusu sitede yayına verildi. Erten'in ses kaydında Irak'ın kuzeyine yönelik hava harekatında açıklanandan daha az sayıda PKK'lının öldüğü sözleri Ankara'yı karıştırdı. Kayıtların kimin tarafından siteye yüklendiği henüz belirlenememişken, Başbakan Erdoğan ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala hakkında ağır sözler söyleyen Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci'ye ait olduğu iddia edilen kayıtlar yer aldı. Söz konusu sitede son olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Öğretim Komutanı Tümamiral Kadir Sağdıç'a ait olduğu öne sürülen bir kayıt daha eklendi. Türkiye'de dinlemeler Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nca yapılabiliyor. Emniyet, MİT ve jandarmanın taleplerine göre yapılan dinlemeler sadece ilgili kurumlara veriliyor.

28 ŞUBAT'IN TERSİ GİBİ
Kasetler 28 Şubat döneminde yaşananları hatırlatıyor. O yıllarda sürecin başlamasına neden olan olay Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ın Kudüs Gecesinde yaptığı konuşmaydı. Ardından, Milli Görüş'ün önde gelenlerinin rejim ve laiklik karşıtı konuşma kasetleri ortaya çıkmıştı. Dönemin Kocaeli Milletvekili Şevket Kazan, Bursa Milletvekili Hasan Mezarcı, Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Çelik, Ankara Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan'ın rejim aleyhtarı kasetleri yayınlanmıştı. Bu kasetler 28 Şubat 1997'de toplanan MGK'da alınan kararların gerekçelerini de oluşturmuştu.
CHP Meclis'e taşıyor

CHP MECLİS'E TAŞIYOR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, son günlerde YouTube sitesinde yeralan kasetler ile bu kasetlerin dinlenmesi ve söz konusu siteye servis yapılmasını Meclis'e taşıyacaklarını söyledi. Özyürek şöyle dedi: Ortaya çıkan telefon dinleme sonuçları, kasetler AKP karşıtı olan kişilerle ilgili. Bir türlü bu teknik aygıtları aletleri ellerinde bulunduranlar iktidara karşı olan kimseleri telefonlarını dinleyerek, onları çeşitli şekillerde kamuoyuna sızdırarak haksız ve insafsız bir yıpratma kampanyası götürüyorlar. Üst üste gelen olaylara baktığınız zaman belli bir çevreden bu dinlemelerin yapıldığı ve yine aynı çevrelerce basına sızdırıldığı izlenimi doğuyor. Bunlar suçtur.

KIBRIS'TA SAVAŞTI
Tuğamiral rütbesiyle 1999'da Güney Görev Grup Komutanlığı'ndan Kuzey Görev Grup Komutanlığı'na atanan Sağdıç, 2003 yılı YAŞ kararlarıyla tümamiralliğe terfi etti. Deniz Harp Akademisi Komutanlığı, İstanbul Boğaz Komutanlığı, Çıkarma Filosu Komutanlığı yapan Sağdıç, halen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Öğretim Komutanlığı görevinde bulunuyor. Tümamiral Sağdıç, 2007 yılı YAŞ toplantısında görev süresi bir yıl uzatılan tümamiraller arasında yer aldı. Sağdıç, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'na da genç bir subay olarak katılıp düşmana karşı savaşmıştı.

Vatan



Bu haber 898 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,056 µs