En Sıcak Konular

DHKP-C'den Erdoğan'a suikast planı

10 Mart 2008 09:45 tsi
Suikast hazırlığı iddiasıyla yakalanan üç kişiyle birlikte 35 kilo amonyum nitrat, 1 adet Kalaşnikof tüfek ve bomba haline getirilmiş uzaktan kumandalı oyuncaklar ele geçti

Yakalanan zanlılar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulandıktan sonra, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Üsküdar’daki evine geldiği sırada “uzaktan kumandalı oyuncak otomobille” suikast planladığı iddia edilen DHKP-C üyesi üç kişi yakalandı. Zanlıların, Erdoğan’ın otomobilinin yakınında bombayı patlattıktan sonra çıkan kargaşada Kalaşnikof tüfeklerle konvoyu taramayı planladığı iddia edildi.

Lokantada buluşma

Polis, hücre evlerinde yaptığı aramalarda, bomba yapımında kullanılan 35 kilo amonyum nitrat, 1 adet kaleşnikof tüfek ve bomba düzeneği haline getirilmiş uzaktan kumadalı oyuncak otomobiller de ele geçirdi.

İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Erdoğan’a yönelik suikast planıyla ilgili ipuçlarına geçen ay düzenlenen bir operasyon sonrası ulaştı. Ele geçirdiği bazı dökümanların incelenmesi sonucu suikast planını öğrenen polis, örgüt üyelerini takibe aldı. Dört gün önce de, suikast timi Beylikdüzü’nde buluştuğu sırada operasyon yapıldı.

Bir lokantada buluşan örgüt mensupları Özgür Barış Özçelik, Deniz Şah ile Zeynel Kalanç, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ayrıca zanlıların, Küçükçekmece’de kaldıkları hücre evine operasyon düzenleyen polis, Başbakan Erdoğan’a düzenlenlemesi planlanan suikastın ayrıntılarına ulaştı.

Evde yapılan aramada suikast krokileri ve eylem planı ile Kalaşnikof marka tüfek, Baretta marka tabanca, bomba yapımında kullanılan 35 kilo amonyum nitrat ve bomba düzeneği haline getirilmiş uzaktan kumadalı oyuncak arabalar bulundu.

Bomba düzenekli oyuncakSoruşturmayı derinleştiren polis, suikast timinin, DHKP-C örgütünün İstanbul sorumlusu Asuman Akça’nın yaklaşık bir ay önce yakalanmasının ardından eylemi bir an önce gerçekleştirmek için çalıştığını bildirdi. Suikastı, Erdoğan’ın Üsküdar’daki evine geldiği sırada gerçekleştirmeyi planlayan zanlıların, önce bomba düzeneği haline getirilmiş uzaktan kumandalı oyuncak otomobili patlatacağı, oluşan kargaşa ortamında da Erdoğan’ın konvoyunu taramayı planladıkları belirlendi.

Polis, Özçelik ile Deniz Şah’ın emniyette önceden kaydı bulunduğunu, bu kişilerin kendilerini inşaat işçisi olarak gösterdiğini, üçüncü zanlı Zeynel Kalanç’ın ise bu kişilere yardım ve yataklık ettiğini bildirdi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan zanlılar, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan zanlılar cezaevine gönderildi.

Haber 10



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs